Viking stoppet Molde

En tidlig scoring av danske Patrick Pedersen gjorde at Viking stoppet den ubeseirede rekken til Molde, og beholdt alle tre poengene i Stavanger.

VIKING-SEIER: Viking beholdt alle tre poengene i Stavanger da de stoppet den ubeseirede rekken til Molde lørdag.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
VIKING-SEIER: Viking beholdt alle tre poengene i Stavanger da de stoppet den ubeseirede rekken til Molde lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Viking-Molde 1-0 (1-0)

I en til tider kjedelig kamp i Stavanger, var det til slutt Viking som tok alle tre poengene i lørdagskampen mellom Viking og Molde. Viking gjorde en taktisk sterk kamp, og stoppet den fem kamper lange ubeseirede rekken til Molde.

Etter kampen var Viking-trener Kjell Jonevret en lettet og glad mann, og han syns det er merkelig at de har så godt tak på Molde. Seieren var nemlig den fjerde på de fem siste kampene mot laget fra Rosenes by.

- Å vinne fotballkamper er deilig, og jeg syns vi gjør en bra kamp. Kampplanen vår fungerer veldig bra, og vi fikk dem til å endre spillemåte i første omgang. Målet var at de skulle spille rundt oss, og ikke gjennom oss, og det klarte vi bra, sier han.

Glødende Viking-lag

Det var strålende vær, og stor ståhei rundt en kamp hvor tilskuerne selv bestemte hva inngangsbilletten skulle koste. Over 9600 solgte billetter skal det ha vært, og Jonevret var godt fornøyd med støtten fram publikum.

- Vi har en fast gruppe på 5-6000 hver kamp som kommer uansett. I dag så de et Viking-lag med mye hjerte, og som virkelig ville henge med i toppen blant de litt større lagene og det gir publikum noe. I dag fikk de se et Viking-lag som glødet.

Med seieren klatret Viking opp på en 7. plass på tabellen, og ligger nå bare fire poeng bak Haugesund på tredjeplass. Nå trenger de ikke lenger uroe seg for nedrykk, og det synes Jonevret er fint.

- Vi har aldri vært særlig urolige for nedrykk, men hadde vi tapt i dag hadde vi vært nede i sumpen resten av sesongen. Nå finnes det fremdeles litt å spille for. Vinner vi et par kamper til nå er vi plutselig der oppe, sier han.

Mangler presisjon

Ole Gunnar Solskjærs menn hadde veldig lite å by på, og Viking var nærmere 2-0 enn Molde var utligning. Solskjær skylder på et arbeidsuhell.

- Noen ganger har du flyt, andre ganger har du motgang. I dag scorer Viking på sin første og eneste sjanse i første omgang, og vi mangler litt presisjon og konsentrasjon i den siste biten, sier han.

For to uker siden slo Solskjær alarm i Dagbladet, og tok et oppgjør med kunstgresset i Norge. Da var det nok gledelig å spille på en strøken gressmatte i Stavanger, og på forhånd hadde Molde hatt en god uke med trening på gressbanen ved Lubbenes.

- Treningene på gress hjalp godt. Vi prøvde å gjøre det så likt som Viking Stadion som mulig, så forberedelsene var det ikke noe i veien med. Vi har vært gode veldig lenge nå, men i dag fikk vi et slag i trynet. Nå skal vi reise oss igjen.

Islandsk storscorer

Nå er målet til Solskjær og Molde Europa League til neste år, og de har fremdeles bare to poeng opp til Haugesund på tredjeplass som gir kvalifisering til Europa i 2017. Før og under årets sesong har også Molde både mistet og fått inn 12 nye spillere, så Solskjær har troen på kamp om seriegullet til neste år. Det tror han en islending kan hjelpe de med.

- Bjørn Sigurdarson kommer til å score utrolig mye mål for oss når han kommer i form. Han er potensielt den beste spilleren i Tippeligaen, sier Solskjær.

Men over til kampen.

Om noen av tilskuerne brukte kampen som et vorspiel før byen, vites ikke, men det var god stemning i Stavanger fra starten av. Og de skulle kjapt få mer å juble for.

Dansk scoring

Ni minutter ut i kampen fikk nemlig Vikings lille waliser på midtbanen, Chris Dawson god tid til å legge et perfekt innlegg til danske Patrick Pedersen, som med et strålende hodestøt sendte Viking i ledelsen 1-0.

Forrige gang de to lagene møttes endte det med en 0-1-seier til Viking på Aker Stadion, og Solskjær har beskrevet dagens motstander som et vanskelig lag å møte.

Og vanskelig skulle det vise seg at Viking var. Molde skapte ingenting i løpet av første omgang. Det gjorde heller ikke hjemmelaget, og en dørgende kjedelig førsteomgang ebbet ut med 1-0 til Viking.

Sjansefattig

Etter 23 kamper i årets Tippeliga lå Viking på en 8. plass med 33 poeng, mens Molde befant seg på en 5. plass med 38 poeng. På formtabellen var det en kamp mellom to lag i hver sin ende av skalaen. Viking hadde ikke vunnet på fem kamper, mens Molde ikke hadde tapt på fem.

Det så vel egentlig mest ut som om det var omvendt, for i andre omgang gikk Viking rett ut av startblokkene, og Tor André Aasheim var veldig nærme å doble ledelsen, men skuddet fra fem meter gikk høyt over.

Molde fikk til svært lite mot et taktisk godt Viking-lag. I stedet var det Viking som kom til en giga-sjanse etter 80 minutter, da de kom på en kontring tre mot en.

Nær 2-0

En litt for unøyaktig pasning fra Samuel Adegbenro til innbytter Usman Sale gjorde at han kom litt for nær Molde-keeper Ethan Horvath med avslutningen, og keeperen fikk avverget.

Helt på overtid kom Molde til sin største sjanse i kampen, da Viking-forsvaret holdt på å kludre det til med et tilbakespill, men Iven Austbø i Viking-målet var på pletten.

Det skjedde ikke så mye mer i Stavanger, og et fornøyd hjemmepublikum kunne se at Viking vant sin fjerde hjemmekamp for sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer