STRAFFES AV KLUBBEN:  Etter kampen mot Brann kom Thioune med rasismeanklager overfor dommer Svein-Erik Edvartsen. Nå straffes han av klubben. Her er han avbildet fra kampen mot Odd. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
STRAFFES AV KLUBBEN: Etter kampen mot Brann kom Thioune med rasismeanklager overfor dommer Svein-Erik Edvartsen. Nå straffes han av klubben. Her er han avbildet fra kampen mot Odd. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpixVis mer

Viking straffer Thioune etter rasismeutspill

Får to kampers karantene av klubben.

(Dagbladet): Etter at Brann beseiret Viking 2-0 i går, kom Viking-spiller Makhtar Thioune med rasismeanklager overfor dommer Svein-Erik Edvartsen.

- Han kom inn i garderoben da kampen var ferdig og skrek «rasismedommere» så hele mixed zone kunne høre det, sa Edvartsen til C More etter kampslutt.

I dag har Viking kommet med en uttalelse på klubbens hjemmesider, der klubben gir Thioune to kampers karantene etter utbruddet til Thioune.

- I forbindelse med kampen bryter han med flere av de interne reglene i vår spillergruppe, vår "ramme". Makhtar er en verdifull del av spillergruppen, på som utenfor banen. Vi setter stor pris på ham og han angrer sterkt i dag. Vi er sikre på at det som hendte i Bergen ikke vil skje igjen. Men laget er alltid større enn spilleren, her må vi markere at en grense ble passert, sier trener Kjell Jonevret i meldingen fra klubben.

Videre er administrerende direktør Arne Larsen Økland tilfreds med at Makhtar har gitt uttrykk for at han gikk for langt.

- Vi er veldig glad for at Makhtar har beklaget uttalelser rettet mot dommer Svein-Erik Edvartsen etter kampen. Det var en fin reaksjon av ham. Som klubb beklager vi dem også. Karantenen er også en måte å vise dette på, sier Økland til slutt i klubbens uttalelse.

Dommer Edvartsen har skrevet en rapport på hendelsen, og selv om Thioune nå uansett må stå over Vikings to neste kamper, kan det tenkes at han idømmes flere kampers karantene av Norges Fotballforbund.