Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking-styret ber om 25 millioner kroner. Sliter med å betale lønninger

Elitesatsingen i fare.

SLITER: Styret i Viking ASA har kalt inn til ekstraordinær generalforsamling for å be aksjonærene skyte inn minst 25 millioner kroner. Hvis ikke står fotballklubbens elitesatsing i fare. Her vikings trener Kjell Jonevret. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
SLITER: Styret i Viking ASA har kalt inn til ekstraordinær generalforsamling for å be aksjonærene skyte inn minst 25 millioner kroner. Hvis ikke står fotballklubbens elitesatsing i fare. Her vikings trener Kjell Jonevret. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i Viking ASA har kalt inn til ekstraordinær generalforsamling for å be aksjonærene skyte inn minst 25 millioner kroner. Hvis ikke står fotballklubbens elitesatsing i fare.

Pengene skal hentes inn gjennom en aksjeemisjon i selskapet, skriver Stavanger Aftenblad. Dersom styret ikke lykkes med å få tilført frisk kapital, er situasjonen meget alvorlig for fotballklubben. Ifølge avisa er de da ute av stand til å betale ut lønn til spillere og ansatte og klubben må umiddelbart kutte kraftig i den sportslige satsingen. I verste fall kan hele elitesatsingen i klubben stå for fall.

- Jeg har tro på at vi skal klare dette, men det stemmer at hvis vi ikke får til dette så vil det sette klubben i en alvorlig situasjon, sier styreleder Charlie Granfelt.

De siste årene har samarbeidsklimaet mellom flere aksjonærer i Viking ASA vært dårlig, og dager før generalforsamlingen skal konfliktnivået være skyhøyt. De siste ukene har krangelen gått på om Viking ASA skal omdannes til et AS, med eller uten en vedtekt om kjønnskvotering i styret. Ingen av partene ønsker å gi etter på kravene.

I tillegg kan dårlige tider for næringslivet i Stavanger bety at flere aksjonærer ikke har samme mulighet til å bidra i en emisjon som før.

(NTB) 

Hele Norges coronakart