Viking styrker ungdomssatsingen

Roger Nilsen øremerkes.

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): I dag presenterte Viking sitt nye trenerapparat, med Uwe Rösler som ny sjef og to assistenter i Roger Nilsen og Gunnar Halle.

Halle kommer til å pendle mellom østlandet og Stavanger, mens Nilsen vil ha et ekstra ansvar for de ynste spillerne i A-tropppen.

Tidligere assistent Gary Goodchild flyttes ned til rekruttlaget, der Erik Fuglestad allerede er inne i en 40-prosentsstilling.

Vikings mål er å få opp kvaliteten på ungdommene, slik at de kan konkurrere tettere mot eliten. Viking-direktør Egil Østenstad ville helst hatt talentene på trening med A-laget, men det blir vanskelig på grunn av skolegang.

- Vi vil likevel gjøre alt vi kan for å ha så nær kontakt opp til A-laget som mulig. Vi vil heve statusen på rekruttlaget og gjøre det enklere for unge spillere å nærme seg A-troppen, sier Østenstad til Dagbladet.no.

Halle er hyret inn som Uwe Röslers høyre hånd, akkurat som i LSK, og får ansvaret for kartlegging av motstandere samt videoanalyse.

- Det er gøy å få jobbe videre med Uwe, jeg synes vi gjorde det bra sammen i Lillestrøm - selv om vi fikk fyken, sier Halle.

Thor Arne Aasen fortsetter som fysisk trener i klubben, som også er på jakt etter keepertrener.

DE NYE VIKINGSJEFENE: Her er siddisenes nye trenerlag: Erik Fuglestad (fra venstre), Roger Nilsen, Uwe Rösler, Gunnar Halle og Gary Goodchild. Foto: Erling Hægeland
DE NYE VIKINGSJEFENE: Her er siddisenes nye trenerlag: Erik Fuglestad (fra venstre), Roger Nilsen, Uwe Rösler, Gunnar Halle og Gary Goodchild. Foto: Erling Hægeland Vis mer