Viking-supporter Henry Hinna (73): - Her går jeg til de skyter meg

STAVANGER (Dagbladet): Henry Hinna (73) lever for Viking og takker Viking for livet sitt. - Her vil jeg gå og tusle til de skyter meg, humrer Hinna over kaffekoppen i klubbhuset.

Fra åtte om morgenen til åtte om kvelden står han på for klubben i sitt hjerte. Han kan ikke huske sist han måtte være hjemme på grunn av sykdom.

- Hva er ansvaret ditt i klubben? spør Dagbladet uvitende, og Henry himler med øynene mens trener Benny lennartsson brummer i bakrommet:

- Henry tar ut laget, roper han.

Nei da, Henry vasker tøy. Henry Hinna rengjør alt av trenings- og kamptøy for klubblag på alle nivåer.

- Han gjør drittjobben ingen vil ha, sier klubbveteran Reidar Goa.

Medalje i 59

- Svein Kvia ansatte meg på deltid, og sa at jeg måtte bruke en del tid her, høøh. Lønna er en vits. Det er klubben, miljøet. Jeg har jo alltid vært her. Allerede i 1959 fikk jeg medalje for lang og tro tjeneste, forteller Hinna.

Viking

Stiftet: 10. august 1899

Seriemesterskap: 8

Cupmesterskap: 5

Plassering i fjor: 3

Har:Et godt lag

Mangler: Et godt publikum

Han har spilt sjøl også, sammen med legendariske Reidar Kvammen. - En god spiller, men den største surpotta jeg har møtt, hvisker Henry.

På Henry Hinnas flotte bil står det «Zagallo» (verdensmester for Brasil fire ganger, som spiller og trener, red.anm.). - Noen dævelunger blant spillerne fant ut at jeg liknet på Zagallo, og jeg fikk det navnet, forteller ildsjelen.

Stor optimist

Fortsatt synes han fotball er like gøy som før, nesten...

- Før spilte gutter fra Stavanger for Viking og gutter fra Kristiansand for Start. I dag må du helst kunne finsk, islandsk og engelsk hvis du vil snakke med spillerne, sier han.

- Hvordan synes du det ser ut for Viking før sesongstart i år, da?

Henry Hinna har selvsagt fulgt alle treningskampene. Han ser oss inn i øynene, legger hånden på skulderen min og sier overbevisende:

- Det ser veldig lovende ut!