Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking-synderen om situasjonen som stilnet stadion: - Jeg var overrasket

Vikings annullerte scoring gjorde at Brann kunne avgjøre.

STILNET VIKING STADION: Kristoffer Haugen avgjorde vestlandsderbyet med sin overtidsscoring, men Viking ble muligens snytt for sitt første hjemmemål. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STILNET VIKING STADION: Kristoffer Haugen avgjorde vestlandsderbyet med sin overtidsscoring, men Viking ble muligens snytt for sitt første hjemmemål. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking-Brann 0-1 (0-0)

VIKING STADION (Dagbladet):

I vestlandsderbyet mellom Viking og Brann sendte Fredrik Haugen bergenserne til himmels med sin overtidsscoring. Men kampen kunne vært annerledes. I midten av andre omgang fikk nemlig Viking et tvilsomt mål annullert. Alle på stadion trodde unge Mathias Bringaker hadde gitt Viking ledelsen etter et hjørnespark i midten av andre omgang, men dommer Dag Vidar Hafsås valgte å blåse frispark til Brann etter at Anthony Soares angivelig skal ha dyttet en Brann-spiller i feltet.

- Jeg var overrasket over at dommeren hadde blåst. Vi løp for å feire målet, og forstod ingenting. Dommeren sa til meg etterpå at det var frispark, og han var rimelig sikker på det. Da er det lite å gjøre, sier Soares.

- Ingen katastrofekamp
Likevel hang Viking-trener Kjell Jonevret med hodet.

- Det var ingen katastrofekamp, men vi så litt seige ut og var noen tiendeler for sene hele veien. Det samme gjelder i boksen. Da blir det sånn. Jeg er ikke bekymret. Vi har tatt ti poeng. Det er noen tøffe perioder, hvor det er kamper hver tredje dag. Da gjelder det å samle noen poeng i alle fall, sier Jonevret.

Kampen var Vikings tredje på rad uten mål på hjemmebane, og faktisk er det ny negativ rekord. Aldri før har Viking spilt tre kamper på hjemmebane uten å score mål. Jonevret mener det går på marginer.

- Mot Sarpsborg var vi uheldige, og fikk noen feilaktige dommeravgjørelser mot oss. Odd var et veldig bra lag, så det er små marginer. Likevel har vi ikke kvalitet nok til å gjøre mål. Så enkelt er det, forteller han.

For dårlige i boks
- Dere har tatt ni poeng borte, og bare et hjemme. Sliter dere når dere må ut og styre kampene?

- Nei, jeg syns vi har styrt noen bortekamper også. Men det er naturligvis en medvirkende årsak. Det kreves en viss type kvalitet hos spillerne. I dag hadde vi ein hel del gode angrep, men det blir for dårlig inne i boksen, mener Viking-treneren.

Viking-forsvarer Anthony Soares henger heller ikke med hodet. Han mener de skapte mer enn nok sjanser til å vinne kampen.

- Vi spilte bra, og skapte mer enn nok sjanser til å vinne kampen. Det gjorde vi ikke, og i de neste kampene må vi være mer profesjonelle og giftige når vi går i angrep, samt mye tøffere bak, sier Soares.

- Hvorfor vinner dere ikke kamper hjemme?

- Det er litt av alt. Vi har litt uflaks og udyktighet ved at vi ikke klarer å sette de sjansene vi har. Men jeg er sikker på at vi kommer til å begynne å vinne kampene hjemme, og jeg er null prosent bekymret, sier Soares.

Slipper inn lite
Soares har foran denne sesongen byttet forsvarsmakker fra Indridi Sigurdsson til Karol Mets. Det har foreløpig gitt fire baklengs, noe som er tredje minst i ligaen.

- Det er annerledes. Han (Mets) er en fantastisk spiller. Han snakker mye til meg, og vi har et godt forhold. Vi spille på en annen måte, men vi er komfortable sammen, sier han.

- Hva syns du om egen innsats så langt i sesongen?

- Jeg synes jeg har spilt bra så langt, men mitt eneste mål er å hjelpe laget mitt til å vinne kamper. Jeg bryr meg egentlig ikke om hvordan jeg spiller selv. Jobben min er å få laget til å vinne kamper, så nå må vi bare se fremover og gjøre nettopp det, avslutter han.
 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!