Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking tapte tabbekamp

- Tar ikke av, sier Sigurd Rushfeldt.

Viking byttet ut den vanlige 4-2-3-1-formasjon i pausen av treningskampen mot Tromsø. Det hjalp ikke, og «siddisene» tapte 0-3.

Tromsø var det klart beste laget foran 500 tilskuere på hjemmebane søndag. Så bra var de at Uwe Rösler måtte endre formasjon i pausen, men da gikk det enda verre med 4-4-1-1.

- Da vi skiftet til den formasjonen, tapte vi kampen fullstendig, sa tyskeren til Aftenbladet.no.

Sigurd Rushfeldt var banens gigant og sto for to av målene, i tillegg var han arkitekten bak det tredje og siste.

Fire minutter før hvilen fikk Rushfeldt to muligheter alene med Kristian Nicht i Viking-buret. På den siste fikk han ballen i mål.

Dermed ledet Tromsø 1-0 til pause, men det kunne fort vært mye mer.

For Viking var bare en blek skygge av seg selv, og så heller ut til å være en nedrykkskandidat enn en tittelutfordrer.

- De personlige feilene ble avgjørende. Vi skapte sjanser for dem, sa Vikings Vidar Nisja.

STORTAP: Angriper Peter Ijeh, trener Uwe Rösler og de andre Viking-gutta fikk skikkelig bank i Tromsø i dag. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
STORTAP: Angriper Peter Ijeh, trener Uwe Rösler og de andre Viking-gutta fikk skikkelig bank i Tromsø i dag. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

Og på TILs mål nummer to var det sisteskansen som tabbet seg ut.

Nicht klarte ikke å få tak i ballen, men tok i stedet et solid grep rundt hjemmelagets Adriano Munoz. Dermed fikk Tromsø et straffespark som Rushfeldt iskaldt satte i mål.

Også på det tredje målet var en Viking-spiller uheldig. Tommy Knarviks innlegg gikk i foten til Maurice Ross, som måtte se ballen dale over egen keeper og i mål.

- Jeg synes det fungerte bra for oss i dag. Men Viking kommer til Tromsø på kampdagen, med en lang reise i beina. Vi vet godt hvordan det er, og derfor tar vi heller ikke helt av, sa Rushfeldt til Bladet Tromsø.

(NTB)

- TAR IKKE AV: Sigurd Rushfeldt lar det ikke gå til hodet på seg at de i dag banket gullkandidat Viking på hjemmebane.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media