Viking tapte

Frode Olsens gjensyn med spansk fotball endte i skuffelse. Celta Vigo var for sterke for Viking og vant 3-0 torsdag. Resultater og fakta fra kveldens kamper

To scoringer langt ut i 1. omgangen avgjorde alt. Først utnyttet Jose Ignacio en åpen mulighet fra seks meters hold. Ballen gikk inn bak en sjanseløs Olsen.

Snaut tre minutter etter var Viking-forsvaret mer ubesluttsomt enn på 0-1. En umarkert Edu banket ballen inn oppe i krysset til glede for vel halvfylte tribuner.

Det ble sannhetens lange øyeblikk for Viking. Laget hadde hengt veldig bra med i over en halvtime, skapt noen halvsjanser og stresset Celta til pasningsfeil.

Så, akkurat mens Vikings selvtillit var i ferd med å vokse seg stor og god, straffet Celta sine norske gjester med to mål ut av nesten ikke noe.

Dermed står Viking fortsatt uten borteseier i europacupens ordinære runder. 21 kamper har gitt 17 tap og fire uavgjort.

- De to første scoringene var jo rene flaksemål. Jeg synes vi ikke fortjente å tape med tre mål, sa en skuffet Erik Nevland, som også mente at Viking fikk veldig lite igjen av innsatsen.

- Nå har vi gjort det veldig vanskelig for oss selv. Celta var nok et lite hakk bedre enn Chelsea, innrømmet Nevland.

Returoppgjøret i Stavanger kan gi Viking et hyggelig resultat, men Celta-laget kan også komme til å boltre seg veldig i rommene et angripende Viking vil etterlate seg.

Nesten for Nygaard

Trygve Nygaard hadde sjansen til å gi Viking en perfekt start etter to minutter, men han fikk ikke noe fart på headingen fra to-tre meters hold.

Viking gikk ut i en svært forsiktig 4-5-1-formasjon der Erik Nevland for det meste hadde oppgaven alene på topp.

Det fungerte bra i perioder, men en uvanlig velantrukket Benny Lennartsson (i mørk dress for anledningen) måtte bare innse at det ikke holdt til annet enn nok et hederlig bortetap mot et lag som virker å ha mer inne.

Morten Berre hadde nær redusert til 1-2 etter 20 minutter av 2. omgang. Skuddet gikk i Celtas keeper og havnet litt for langt unna Brede Paulsen Hangeland.

Istedenfor kunne det spanske laget gjøre 3-0 før kvelden var over. Sørafrikaneren Benni McCarthy fastsatte sluttresultatet med et herlig langskudd ett kvarter før slutt.

De individuelle ferdighetene strakk ikke helt til mot tredjelaget i den spanske toppserien. Nevland jobbet maskinmessig i hele kampens mens Peter Kopteffs ballbehandling ikke sto noe tilbake for Celtas. Også Tom Sanne gjorde en bra kamp.

Dermed tyder mye på at norsk fotballs ecupfasit blant gutta blir slik denne høsten:

-Brann utslått i kvalifiseringen til UEFA-cupen.

-Rosenborg sist i sin mesterligagruppe.

-Viking ut av UEFA-cupen i 2. runde.

(NTB