- Viking tar gull

BRYNE (Dagbladet): Bryne-Viking 1-3. - Viking tar gull i år. Laget har unge, sultne spillere som ikke har vunnet noe. Rosenborg-spillerne er eldre og mettere, mener Bryne-trener Erik Brakstad.

Viking vant slaget på Jæren i går, nok en gang takket være de tre giftige spillerne Erik Nevland, Erik Fuglestad og Bjarte Lunde Aarsheim. De briljerte teknisk mot et Bryne-lag som jobbet og sleit, men det ble for mye gamp mot eleganse.

- Se på Nevland, Semb. Han er en spiller for framtida! sier Viking-trener Benny Lennartsson. Nå er Viking et definitivt topplag og kravet om landslagsplass kommer.

Bedre enn Flo?

Til tross for rosende ord fra Bryne-trener Brakstad, vil ingen i siddistroppen snakke høyt om edelt metall nå. Trener Benny finner alltid noe å irritere seg over.

- Vi fikk et tidlig mål og sovnet. Det skuffer meg, sier Lennartsson til Dagbladet.

- Nå lanserer du Erik Nevland for Nils Johan Semb?

- Han Flo-pojken har ikke gjort så mye. Nevland er veldig bevegelig og målfarlig, forklarer den populære svensken.

Lennartsson har ofte refset Nevland for å ville for mye og slite seg ut på håpløse løp. Nå er spissen trenerens gullgutt.

Sjøl er Nevland beskjeden og vil ikke snakke høyt om sine ambisjoner.

- Mange norske spisser er bedre enn meg, sier Nevland til Dagbladet.

Fått sjøltillit

Egil Fuglestad og Bjarte Lunde Aarsheim ser også det norske flagget blafre i det fjerne. Fuglestad var på pletten med nok et drømmetreff fra langt hold.

- Vanvittig gøy, det var vel en blanding av lykketreff og kald beregning, sier Fuglestad til Dagbladet.

- Hva er forskjellen på Viking i år og laget som rotet så fælt i fjor?

- Sjøltilliten. Nå tør vi, mener midtbanedirigenten, som vet at seiersrekka ikke kan fortsette.

- Nå sier alle at det blir vår sesong, det ligger ei felle der. Alle kampene er like viktige, det nytter ikke å slappe av, sier Erik Fuglestad.

Bryne hardt straffet

Benny Lennartsson er stolt over spillerne sine.

- Husk at vi har byttet ut halve laget. I fjor var jeg ny; nå kjenner spillerne meg og jeg spillerne, mener Lennartsson.

Bryne var hypertent etter den overraskende seieren i Bergen, og øynet endeling en seier mot erkerival og de bortskjemte byguttene fra Stavanger. Men vilje og kjemping holder sjelden til å vinne fotballkamper.

- Ber du om trøbbel, får du trøbbel. Viking tok ledelsen, vi måtte ta noen sjanser og ble hardt straffet. Viking var tryggere i pasningspillet, forklarer Bryne-trener Erik Brakstad.

Topplaget Viking har ingen spillere på landslaget, er Nevland, Fuglestad og Lunde Aarsheim gode nok for Semb?

MÅLFARLIG: Erik Nevland scoret igjen og får ros av trener Benny Lennartson. - En mann for landslaget snart, han Flo-pojken gjør jo ikke mye av seg, sier Viking-treneren.