Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking tok første hjemmeseier siden 17. august

Bjarnason senket Tromsø i siste runde.

HJEMMESEIER: Tom Høgli og Børre Steenslid under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Tromsø på Viking stadion i kveld. Her er det Høgli som har overtaket, men det var Viking som tok hjem seieren til slutt.
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
HJEMMESEIER: Tom Høgli og Børre Steenslid under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Tromsø på Viking stadion i kveld. Her er det Høgli som har overtaket, men det var Viking som tok hjem seieren til slutt. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

|||

Birkir Bjarnason ble dagens mann i Stavanger da han banket inn seiersmålet med bare minutter igjen å spille.

Dermed ble det en etterlengtet seier for et Viking-lag som før søndagens kamp ikke hadde vunnet siden 17. august.

- Vi vinner fortjent, og jeg er godt fornøyd med måten vi vinner på. Dette blir godt å ha med seg inn mot vinteren, sa Viking-trener Uwe Rösler, som ikke ville svare på om han faktisk blir Vikings trener til vinteren. Rösler lever farlig etter en svak sesong.

Fornøyd

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo var skuffet over tapet, men ikke med sesongen sett under ett. Tromsø endte på sjetteplass.

- Alt i alt er jeg fornøyd med sesongen. En varierende vårsesong gjorde at vi ikke var med og kjempet om medaljene, sa Høgmo.

- I dag manglet vi trykket i den siste tredjedelen. Etter hvert var det også tydelig at det første ville bli viktig, sa Høgmo.

Det fikk han rett i

Kjedelig

Det ble en kjedelig åpning på kampen i Stavanger. Begge lagene la seg lavt, og det meste av spillet foregikk på midtbanen. Men da ni minutter var spilt fikk hjemmelaget og Peter Ijeh kampens første store mulighet. Sead Ramovic slo et skudd fra Tomasz Sokolowski ut i feltet, og fra fem meters hold satte Peter Ijeh den farlige returen utenfor med hodet. Tommy Høiland kom også nærme da han misset alene med Ramovic etter 23 minutters spill. Og Tromsø-keeperens gode redning så ut til å vekke bortelaget.

Gjestene fra Tromsø fikk opp både presset på ballfører og presisjonen på pasningsspillet og kom mer med i kampen. Etter 35 spilte minutter, ga Tromsø-presset nesten uttelling. Tom Høgli kom seg fri i feltet etter flott kombinasjonsspill, men fikk avslutningen sin blokkert. Dermed gikk lagene til pause på 0-0.

Etter hvilen ble det mer fart på kampen. Bare minutter var spilt da Peter Ijeh igjen fikk en kjempemulighet til å score, og samtidig utløse sin scoringsbonus. Men nigerianerens heading fra farlig posisjon gikk over.

Så fulgte en lang dødperiode i Stavanger, før kampen våknet til liv igjen da ti minutter gjensto. Først traff Indridi Sigurdsson tverrligger etter et hjørnespark, før Birkir Bjarnason avgjorde kampen med bare fem minutter igjen å spille.

Alexander Ødegaard slo lavt inn foran mål, og der ventet Bjarnason som banket inn seiersmålet bak Ramovic i Tromsø-målet.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media