Viking-tokt i superklassen

5-2-seier over Tromsø på bortebane: Pass opp, i Bergen, Molde og Trondheim! Et bunnsolid Viking-tokt i nord skrur forventningene i været: Er det noe stort på gang i Stavanger?

- Det er for tidlig å si ennå. Et par tap nå, så er faen løs igjen. La meg også tilføye at scoringene våre her oppe kom på veldige gunstige tidspunkt, sier en glad og stolt Benny Lennartsson.

Som imidlertid mener at tabell-plasseringen skulle ha vært enda bedre.

- Vi tapte fem poeng mot RBK og LSK. Så kan du sjøl regne ut hvor på tabellen vi burde ha vært.

Vakre mål

TIL har spilt 15 år på rad i toppserien. Bare én gang før har «Gutan» fått fem baklengs i fleisen på Alfheim - mot RBK i 95.

- Jaså, sier du det? Jo visst er fem mål her i Tromsø sterkt. Og jeg er sjølsagt veldig godt fornøyd, sier Benny Lennartsson. Og gliser bredt.

Han er «fotballgud» i Stavanger, folkehelten som skal løfte laget tilbake til gamle høyder. Presset øker.

Det vet Benny. Derfor forsøker han å være ydmyk og nøktern - og unnlater å si det alle på Alfheim kunne se: Viking leverer en imponerende forestilling: Hurtige og teknisk dyktige, presist pasningsspill, godt organiserte bakover og giftige på dødballer.

I går virket Viking simpelthen uslåelige. TIL-gutta ble ydmyket med scoringer av vakreste sort. Tre av dem på dødballer. Og egentlig burde siddisene laget et par til.

Benny-effekten

De siste åra har Viking har vært laget som aldri innfrir. Bortsett fra da svenske-Benny ledet klubben til seriegull i 1992. Nå er Benny tilbake i Stavanger, Viking spiller festfotball - er det rart rogalendingene drømmer om noe annet enn å spise smulene etter Rosenborg?

- Benny har skapt ny entusiasme, nå er vi mer stabile enn før og har et større register å spille på. Det er realistisk å ta medalje, mener keeper-veteran Lars Gaute Bø.

Treneren gir den hjemvendte Norwich-proffen noe av æren for framgangen:

- Det sier seg sjøl. En så presis pasningsfot er en gave til ethvert lag. Det er viktig for oss at han blir.

Men han risikerer at Fuglestad forsvinner etter 21. mai, når kontrakten med Viking går ut.

- Ingenting er avgjort. Foreløpig har jeg ingen tilbud, sier mannen bak det vakreste målet på Alfheim. Fra 23 meter sendte han kula rett i vinkelen bak Thomas Tøllefsen.

- Frister det å fortsette?

- Klart, fordi det er så gøy å spille for Viking nå. Det er voldsom vilje og gnist i dette laget, sier Fuglestad.