NEDSTEMTE: Viking-spillerne Magne Hoseth (f.v), Jon Dadi Bødvarsson og Suleiman Abdullahi depper etter at Godset har scoret sitt fjerde mål på Marienlyst stadion. Selv med en mann mer i en hel omgang var de aldri i nærheten av poeng. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
NEDSTEMTE: Viking-spillerne Magne Hoseth (f.v), Jon Dadi Bødvarsson og Suleiman Abdullahi depper etter at Godset har scoret sitt fjerde mål på Marienlyst stadion. Selv med en mann mer i en hel omgang var de aldri i nærheten av poeng. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Viking-treneren etter å ha tapt mot ti mann: - Sa jeg noe galt i pausen?

- Trodde de det skulle gå av seg selv?

• Strømsgodset - Viking 4-1 (2-1).

MARIENLYST (Dagbladet): Viking-trener Kjell Jonevret hadde et godt håp om poeng da Strømsgodsets Bismark Adjei-Boateng pådro seg direkte rødt kort etter en både stygg og dum tofotstakling på Vikings Karol Mets like før pause på Marienlyst i går.

Da var stillingen 2-1 til Stømsgodet, men Viking skulle spille en hel omgang med en mann mer.

Men i stedet for en opphenting, så ble resultatet enda styggere. Med ti mann scoret Strømsgodset to ganger til, og sikret seg tre viktige og fortjente poeng i en spennende og dramatisk tippeligakamp.

For Godset ble spissen Marvin Ogunjimi (27) den store helten med sine to mål i første omgang.

God periode For Viking ble det en nedtur, etter en periode med to strake seirer og et stemningsløft i gruppa.

Trener Kjell Jonevret følte de hadde gode muligheter til å få med seg noe fra Marienlyst, og spesielt etter at Godset ble redusert til ti mann i første omgang.

- Jeg trodde vi skulle få med oss noe etter at de fikk rødt kort. Men om man spiller langsomt og ikke våger noe, så er det enkelt å forsvare seg. Vi så litt passive ut i andre omgang, sier Jonevret til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ble feige Han forventet å se et Viking-lag som jaget vertene og spilte de lave, med sitt overtall. Den taktikken lyktes de aldri helt med, og Jonevret måtte spørre seg om gutta egentlig fikk med seg hva de skulle gjøre etter pause.

- Sa jeg noe galt i pausen? Jeg begynte å lure. Det var mye piping utpå der rett før pausen, og jeg la vekt på at vi måtte holde fokus og ikke bli lokket inn i noe «Hawaii-greier». Vi skulle sette fart på ballen.

- Vi kom fram til at det var tydelige og klart hva vi skulle gjøre i andre omgang. Vi kunne ikke ha lagt det opp så mye annerledes. Men vi ble rett og slett litt for feige, og da ble det enkelt for dem å forsvare seg.

Hyller Godsets vilje - Trodde dere at det ville gå av seg selv da Godset fikk utvisningen i første omgang?

- Det er mulig gutta ble bekvemme og tenkte at vi bare kunne gå ut og hente poengene. Men måten de fikk 3-1-målet på var utrolig slapt av oss.

Mens Jonevret ga sitt eget lag det glatte lag for måten de framsto på, så lot seg beundre av Godsets lagmoral. Da Boateng ble utvist, så gikk Marvin Ogunjimi rett inn i Viking-leiren og sto opp for lagkameraten sin.

- Det fantes en vilje til å vinne i Godset-laget. De hadde gutter som fightet i 90 minutter, selv om de spilte kamp for bare tre dager siden. De tok juling og smeller. Det gjorde ikke vi, sier Kjell Jonevret.

Da gikk det som det måtte gå.

MISFORNØYD: Viking-trener Kjell Jonevret mener de ble feige i stedet for offensive da Godset ble redusert til ti mann. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
MISFORNØYD: Viking-trener Kjell Jonevret mener de ble feige i stedet for offensive da Godset ble redusert til ti mann. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer