Viking ubeseiret hjemme

Vant sørvestlands-derbyet.

STAVANGER (Dagbladet.no): Viking - Start 2-0 (2-0).

Viking er ubeseiret hjemme etter å ha slått Start i dag. Men kampen var langt jevnere enn resultatet viser.

Viking rir på ei medgangsbølge, mens Start sliter i motgang. Det preget også kampen, for det var nervøse sørlendinger som kom til Stavanger.Erik Solér prøvde å oppildne dem før kampstart, han har også deltatt aktivt under treningene denne uka.

Start gikk offensivt ut, men fikk den første kalddusjen allerede etter åtte minutter. Allan Gaarde er presis med venstrefoten. Et frispark går over hele Start-forsvaret, og ved lengste stolpe er Peter Ijeh høyest og header vakkert i mål. Av en eller annen grunn var Ijeh bare et steinansikt etter scoringen, han jublet ikke over målet.

Start ga aldri opp og kom til mange gode sjanser. Anført av en frisk Kristofer Hæstad tok Start grep om midtbanen og presset Viking bakover. Men så gikk det slik som det ofte går med lag som er i form.

Viking scoret igjen. Denne gang på et litt billig idømt straffespark, Ijeh ble holdt litt i trøya og falt lett. Nicolai Stokholm var trygg fra straffemerket.

Viking jager dermed tetlagene, mens Start ikke finner veien ut av sumpa i bunnen av tabellen. Men bak resultatene bør kampen i Stavanger gi Start en viss sjøltillit, for laget var på høyde med Viking spillemessig.

FORMSTERKE: Viking jubler etter Peter Ijehs scoring. Seieren gjør at laget fortsatt henger med i gullstriden. Foto: ALF OVE HANSEN / SCANPIX
FORMSTERKE: Viking jubler etter Peter Ijehs scoring. Seieren gjør at laget fortsatt henger med i gullstriden. Foto: ALF OVE HANSEN / SCANPIX Vis mer