Viking unngår straff etter påskeegg-skandalen

Nå raser Branns supporterleder.

USPORTSLIG: Det oppstod fullstendig kaos mot slutten av kampen mellom Viking og Brann. Plutselig var det flere baller, og påskeegg på banen. - Usportslig av Viking-supporterne, sier TVNorge-kommentator Kenneth Fredheim. Video: Eurosport / TV Norge Vis mer

Det var fullt kaos på SR-Bank Arena da Viking tok imot Brann og slo bergenserne 2-1. Flere gjenstander ble kastet på banen, og selv kommentator Kenneth Fredheim ble forvirret da han kommenterte midt oppi bråket.

- Det er to baller på banen. Det er tre baller på banen! Hva er det som foregår nå? Det kastes baller ut på banen. I alle dager. Hva er dette for no? kommenterte Kenneth Fredheim under et Brann-angrep mot slutten av kampen.

Nå har NFF vurdert situasjonen, og de har besluttet at rogalendingene ikke får straff til slutt, skriver Bergens Tidende.

- NFF vil rutinemessig kontakte klubb ved slike tilfeller, men dette er ikke av en alvorlighetsgrad som gjør at det opprettes sak. Vi ønsker selvfølgelig ikke å se sånt på norske tribuner, samtidig er både omfang og skadepotensial begrenset, skriver kommunikasjonssjef for Norges Fotballforbund Yngve Haavik til Dagbladet.

Allerede har dette skapt reaksjoner fra Brann-leiren. Leder for Branns supporterklubb, Roger Lillebøe-Hansen, er på ingen måte enig i beslutningen til NFF.

- Det at dette ikke får konsekvenser er hårreisende, sier en Lillebøe-Hansen til Bergens Tidende.

Han fortsetter videre og sier at han tror aldri noe liknende har skjedd når Brann har hatt ledelsen i en kamp.

Men supporterleder for Viking er ikke helt enig i vurderingen til Lillebøe-Hansen. Han var på kampen da hendelsen skjedde, og synes at hele situasjonen var morsom. Likevel forstår han at Brann-supporterne reagerer.

- Selvfølgelig forstår jeg at Brann er skuffet. Det var litt rammen rundt kampen, og jeg regner med at dette var et enkelttilfelle. Så derfor synes jeg det var riktig av NFF å ikke gi noen straff, sier han.

Dagbladet snakket med kommentator Kenneth Fredheim dagen etter hendelsen, og han fortalte at han ble sjokkert over det han så i kampen mellom Viking og Brann.

- Det begynte med rop om kampball fordi ballguttene ikke hadde baller ved dødball. Ballguttene hadde også sparket opp baller til tilskuerne som en «tilskuergimmick», og på overtid fløy jo det jo baller, påskeegg og alt mulig fra Viking-fansen. Det tok av, fortalte Fredheim til Dagbladet etter kampen som ble spilt på lørdag.