Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking utslått

Viking tapte returkampen i Uefa-cupen mot Hertha Berlin. Dermed er stavangerlaget utslått i 2. runde med 0-3 sammenlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking var som ventet sjanseløse på Olympiastadion i Berlin. Tyskerne gjorde jobben i første omgang, satte inn to scoringer, og derfra og ut handlet det om å få tida til å gå for begge. Hertha gikk komfortabelt videre med 3-0 sammenlagt.

For Viking handlet det hele om ikke å slite seg ut mer enn nødvendig foran søndagens cupfinale mot Bryne.

Flo videre

Da gikk det langt bedre med Glasgow Rangers og Tore Andre Flo.

På bortebane i Moskva vant skottende hele 4-1 etter at Flo selv scoret 3-1.

 • Sammenlagt er Rangers videre med komfortable 7-2.

  Hareide holdt ord


  Åge Hareide lovet publikum at de ville få se et tent og viljesterkt Brøndby hvis de møtte opp. Danskene knuste Varteks 5-0.

  Etter 1-3 i Kroatia for 14 dager siden var det ikke mange som trodde på dansk avansement til 3. runde i UEFA-cupen.

  Trener Åge Hareide var ikke snauere enn at han på forhånd nærmest lovet at Brøndby skulle ta revansj for bortetapet. I forrige runde slo Varteks ut Aston Villa med Peter Schmeichel mellom stengene.

  - Dette er den mest optimale kampen vi har spilt noensinne. Helt perfekt, sa en storfornøyd Hareide til NTB etter kampen.

  Mattias Jonson ble dagens helt med tre scoringer i en kamp Brøndby dominerte fra begynnelse til slutt, og gikk videre med 6-3 sammenlagt.

  Hjemmelaget fikk kjærkommen drahjelp av Varteks-forsvareren Goran Borovic som allerede etter 25 sekunder satte ballen i eget nett. Dermed var festen i gang, og i resten av kampen kunne de vel 8000 tilskuerne varme seg med «dansk dynamitt».

  - Vi ledet 2-0 ved pause og bestemte oss for å kjøre over dem etter sidebytte. Vi spilte dem rett og slett av banen, sa Hareide.

  Leeds skremt


  Eirik Bakke og Leeds var på vei ut av UEFA-cupen helt til Robbie Keanes forløsende reduseringsmål kvarteret før slutt.

  Da ledet Troyes 3-1 og ville gått videre på bortemålsregelen. Leeds vant nemlig hjemmekampen 4-2. Men Robbie Keanes 2-3-mål gjør at engelskmennene går videre 6-5 sammenlagt.

  Troyes tok ledelsen etter sju minutter, før Mark Viduka utlignet. Men en ny Troyes-scoring gjorde at det sto 2-1 ved pause. Da Eric Rothen la på til 3-1 så det svært stygt ut for Leeds, men i det 76. minutt sendte Viduka ballen til Robbie Keane som satte ballen i nettet.

 • Eirik Bakke spilte hele kampen for Leeds.
 • Trond Sollieds Brugge knuste CSKA Kiev 5-0 hjemme og tok seg enkelt videre i UEFA-cupen.

  Etter 2-0 borte var oppgaven enkel for belgierne. Laget ledet 3-0 ved pause. Rune Lange spilte hele kampen for Brugge, uten å tegne seg på scoringslisten.

MÅL: Tore Andre Flo scorer ufortrødent videre. Blant annet derfor er Rangers videre i UEFA-cupen.
Hele Norges coronakart