Viking våknet til målfest

STAVANGER (Dagbladet): Viking gjespet og døste i en time, så våknet de og serverte fotballfest i en halvtime. - Med slikt spill slår vi hvem som helst i Norge, sier Erik Fuglestad.

Verken trener Benny Lennartsson eller spillerne klarer å forklare Viking-mystikken: vekslingen mellom elendig spill og festlig artisteri i en og samme kamp.

Mot Vålerenga var spillerne preget av dødsens alvor i en time.

Frykten for å tape sto klist-ret i pannebrasken. Her var det ikke rom for lek og moro, bare høye skuldrer og «ett spark og bort med ballen»-fotball.

Rosenborg-kvaliteter

- Jeg sa til guttene i pausen at jeg sikkert var mindre misfornøyd enn dem. Når de tør å vise sitt beste, er vi et veldig bra fotballag, sier trener Benny Lennartsson til Dagbladet.

Mot Vålerenga demonstrerte Viking kvaliteter som har kjennetegnet Rosenborg på sitt beste. Evnen til å slå tilbake og snu motgang. Og når spissene svikter, slår midtbanespillerne til med målfest på ekte trøndervis.

- Sjøl om vi sliter og ligger under, var det skikkelig trøkk i garderoben, og vi visste at vi kunne snu kampen. Det er greit at det er god fotballstemning i Oslo, men vi skal vise at hegemoniet er i vest, lover Semb-yndling Brede Hangeland.

Han scoret sitt første seriemål for Viking og var mannen som snudde kampen.

Lønn for tålmodighet

Erik Nevland gjorde comeback etter skade, men var langt unna kampform.

Morten Berre imponerer ikke med annet enn evnen til å holde på ballen i trange posisjoner. Men ungfolene Peter Kopteff (23) og Hannes Sigurdsson (19) dro med seg resten av laget, og omsider ble det fest på stadion.

- Det er vel det som kjennetegner gode lag, at vi er tålmodige og slår til når vi må. Når vi er usikre, spiller vi ballen bakover i stedet for å se mulighetene framover. Men når det først løsner, så spiller vi bedre enn de fleste, forklarer Erik Fuglestad.

Thomas Pereira framholder også tålmodigheten som en kvalitet ved årets Viking-utgave.

- Viljen og evnen er der. Det kan ta litt tid, men vi er sikre på at vi vil lykkes, sier Pereira til Dagbladet.

- Rare Viking-mål

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var skuffet over tapet, men innrømmet at Viking var det beste laget.

- Vi hadde kontroll i en time, da skapte ikke Viking noe som helst. Så slipper vi inn noen rare mål. Det første kom etter et frispark som ikke var noe frispark. Og det andre målet var offside. Men vi har oss sjøl å takke, det er skummelt at vi ikke klarer å skape mer framover, sier Rekdal til Dagbladet.

BENNY-SHOW..: I seksti minutter fortvilte trener Benny Lennartsson, så kunne han kaste jakka.
VIKING-FEST: Brede Hangeland (midten) blir gratulert av Tom Sanne og Bjørn Dahl etter sin første scoring i Viking-trøya. - Det er greit at det er god fotballstemning i Oslo, men vi skal vise at hegemoniet er i vest, sier Hangeland etter seieren mot Vålerenga.