Viking vant etter å ligget under to ganger mot Sogndal

Reddet av Kristoffer Haugen.

• Viking - Sogndal 4-2 (1-2)

(Dagbladet): Onsdag hadde Kjell Jonevret og hans menn en grusom dag på jobben. I kvartfinalen i cupen mot Molde, knuste serielederne Viking hele 5-1.

Om det var grunnen til at så få hadde møtt opp på Viking Stadion for å få med seg kampen mot Sogndal, vites ikke.

Selv om hjemmepublikum til slutt fikk en seier, var ikke Viking-showet i Stavanger imponerende.

Seieren er den første for Viking hjemme i Stavanger på to måneder.

- Viktig å få seier i dag, på en middels dag. Vi slipper de til for lett bak der, sier Vikings kaptein Indridi Sigurdsson til C More

Sløvt forsvar De som hadde valgt å ta turen lørdag ettermiddag fikk med seg at hjemmelaget hadde sjansene og styrte spillet i første del av første omgang - uten at sjansene ble satt.

Mens Sogndal var påpasselig med å sette de få sjansene de fikk.

Og i det 21. minutt var det heller supporterne fra saftbygda som kunne juble. Et frispark fra Logi Valgardsson havnet hos umarkerte Ulrik Flo, som enkelt stusset ballen inn i nettmaskene bak Arild Østbø.

Viking brukte riktignok ikke mange minuttene på å svare. Etter et langt innkast, vant både Chikere og Skogseid sine dueller, og fikk sendt ballen videre. På hel volley klinte Indridi Sigurdsson til - og ballen fant veien inn i Sogndal-målet via Tonny Brochmann - til 1-1.

Haugens første Viking-kampen er den første kampen Tonny Brochmann starter siden kampen mot Stabæk 11. november 2012. I mellomtiden har han hatt elleve innhopp - men i ettermiddag fikk han virkelig markert seg.

For ti minutter etter Vikings ulikning utnyttet dansken hjemmelagets sovende forsvar. Logi Valgardsson fikk bruke tid på å plassere pasningen, som fant Brochmann på løp i bakrommet - og dermed hadde ikke Sogndal-spilleren problemer med å bredsiden inn ballen bak Østbø.

Over i andre omgang skulle en innbytter vise seg å være gull verdt for Viking. Fem minutter etter at han kom inn for Sverrisson, hadde Kristoffer Haugen fått sin første Tippeliga-nettkjenning noensinne.

FØRSTE: Kristoffer Haugen scoret i ettermiddag sitt første mål for Viking i Tippeligaen, og kunne også notere seg for en assist.  Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
FØRSTE: Kristoffer Haugen scoret i ettermiddag sitt første mål for Viking i Tippeligaen, og kunne også notere seg for en assist. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Målet kom i en periode hvor hjemmelaget ikke skapte noenting, og satte inn scoringen få centimetre fra målstreken.

Mål og assist Sogndal trenger sårt poeng, for å kunne overleve i Tippeligaen - og både ett og tre poeng hadde kommet godt med. Surt var det nok derfor da Viking gikk opp til 3-2 i det 80. minutt.

Innbytter Haugen viste på ny at Jonevret gjorde lurt i å sette ham innpå. Etter innlegg fra 20-åringen, gikk Vidar Nisja opp og styrte 3-2-målet i nettmaskene med hodet.

Sogndal hadde ikke de store sjansene i andre omgang, og hadde heller ikke noe mer å komme med etter Vikings siste mål.

På overtid pyntet Yann-Erik de Lanlay på stillingen, til 4-2.

- Jeg vet ikke hva som gjør at vi glipper på slutten her, men vi gjorde en god første time, sier en skuffet Helge Haugen etter kampen.

- Jeg kan vel ikke si at jeg så alt vi har snakket om de siste dagene, men det gjelder å tørre. Men jeg håper dette kan hjelpe oss til å gjøre det bedre framover, men ærlig talt så var ikke alt like bra, oppsummerer Viking-trener Kjell Jonevret til C More.

 FOR STERKE: Bjørn Daniel Sverrisson i duell mot Tonny Brochmann under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Sogndal på Viking stadion. Hjemmelaget vant til slutt 3-2. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
FOR STERKE: Bjørn Daniel Sverrisson i duell mot Tonny Brochmann under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Sogndal på Viking stadion. Hjemmelaget vant til slutt 3-2. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer