Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking vant etter vanvittig langskudd

Sokolowskis høyrefot utgjorde den store forskjellen i Fredrikstad.

BORTESEIER:  Viking og Johan Lædre Bjørdal trakk det lengste strået mot Tarik Elyounoussi og Fredrikstad i kveld.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
BORTESEIER: Viking og Johan Lædre Bjørdal trakk det lengste strået mot Tarik Elyounoussi og Fredrikstad i kveld. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fredrikstad - Viking 0-1.

I et tett og sjansefattig oppgjør mellom Fredrikstad og Viking i ettermiddag, var det til slutt siddisene som kunne juble.

FFK skapte de fleste av de veldig få sjansene på eget gress, men det ble altså Åge Hareides lag som kunne juble for tre ytterst viktige poeng — i hvert fall om de har forhåpninger om å henge med i gullkampen.

Åge Hareide roser landslagskeeper Rune Jarstein etter kampen.

- Når Fredrikstad presser som verst for utligning er det viktig å ha god keeper, og det har vi i Rune, mener Hareide, ifølge NTB.

- Det var viktig for moralen med tre poeng. Vi har som mål å bli bedre på bortebane og har fokusert på å holde nullen, og det greide vi. Vi gjør en ok 1. omgang hvor vi har brukbar kontroll. Vi skaper ikke så mye, men har marginene med oss i dag. Det hadde vi ikke mot Vålerenga sist, fortsatter Viking-treneren.

Knallhardt vinnermål
Det var drøyt ti minutter før slutt Sokolowskis scoring kom nærmest ut av ingenting.

Etter at svært lite hadde skjedd kvarteret i forveien spilte Viking seg fram på høyresiden. Ballen ble slått høyt opp i lufta etter et mislykket innleggsforsøk. Da den kom ned igjen vant innbytter Bengt Sæternes en hodeduell med en FFK-forsvarer

Den digre spissen headet tilbake til Sokolowski, og den tidligere Lyn-spilleren klinte til fra 25 meter. Skuddet gikk mellom beina på Hans Erik Ramberg, ned i bakken og inn i lengste hjørne, via keeper Lasse Staws fingertupper.

Viking-spillerne hoppet over reklameskiltene, og jublet som om de skulle vært seriemestere.

Fredrikstad presset på mot slutten, men til tross for flere gode innleggsforsøk og rop om straffe på overtid, klarte Viking å holde unna. Begge lagene har dermed tre poeng etter to runder.

FFK åpnet best
Til tross for at Viking tok poengene i dag, var det Fredrikstad som kom til den første sjansen.

Den hjemvendte sønn, Tarik Elyounoussi, fikk ballen foran høyresiden av sekstenmeter og bestemte seg tydeligvis for å vise at han fortsatt kan. Han dro av en mann med en klassisk venstre-høyre-finte, før han tok seg inn i feltet og fikk avsluttet under press på nesten kloss hold. Landslagskeeper Rune Jarstein oppfattet imidlertid situasjonen raskt, og blokkerte det relativt svake skuddet med brystkassa.

Det svingte mye fram og tilbake den første halvtimen. Fredrikstad klarte sjelden skape noe da Viking var etablerte, men hjemmelaget så delvis farlige ut da de kunne bruke kvartetten Askar, Hansen, Elyounoussi og Borges i overgangssituasjoner. Likevel ble det mye nesten.

Viking, på sin side, presset tidvis høyt, og satte flere ganger hjemmelaget under press foran sekstenmeteren. Berisha og Bjarnason åpnet begge opp for muligheter, men Stavanger-laget møtte veggen hver gang omtrent på FFKs sekstenmeterstrek.

Etter en drøy halvtime var det FFK — som sakte, men sikkert hadde tatt over kampen — som kom til sin andre mulighet. Ballen ble lempet inn foran Vikings sekstenmeter, og etter mye fram og tilbake, var det Hans Erik Ramberg som fikk ballen.

Veteranen fintet skudd, før han skjøt med venstrebeinet til høyre for Jarstein. Skuddet var imidlertid for svakt, og Viking-keeperen hadde få problemer med å slå ballen vekk.

Like etter sto Birkir Bjarnason for dagens første nettkjenning. Islendingen ble spilt igjennom alene med keeper, og avsluttet fint under Lasse Staw, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Slitent FFK
Sju minutter før pause fikk bortelaget en dobbeltmulighet. Først klemte Sokolowski skikkelig til etter et godt innlegg fra høyre. Kula traff imidlertid — noe heldig for FFK — Cristian Gamboa midt i brystet. Returen pirket Bjarnason over under press.

Like etter var det Erik Nevlands tur. Veteranen vartet opp med et smart skudd fra hjørnet av sekstenmeteren, men Staw klarte med nød og neppe skyve det relativt svake skuddet til side.

Viking fortsatte å holde presset oppe mot slutten av omgangen. FFK begynte rett og slett å se slitne ut. De rødhvite var treige ut fra egen sone gang etter gang etter å ha klarert Vikings farligheter.

Etter pause gikk FFK imidlertid rett i strupen på gjestene, og holdt på å ta ledelsen før to minutter var spilt. Etter at Viking hadde klarert en corner, vant Mads Hansen tilbake ballen på venstresiden.

Raio Piiroja slo så inn til en helt umarkert Elyounoussi, men heading fra den lille spissen ble for svak. Rune Jarstein måtte riktignok ut i full strekk, men hadde god kontroll.

Antiklimaks
Fredrikstad fortsatte å presse Viking bakover, og etter et knapt kvarter av 2. omgang, kom de til nok en mulighet. Celso Borges hoppet over et hardt innlegg fra venstre og lot ballen gå til Tarik Elyounoussi. Skuddet med venstrebeinet gikk imidlertid rett på Jarstein.

Like etter var det Vikings tur til å vise muskler. Håkon Skogseid fant Valon Berisha med en fin stikker. Unggutten vendte opp og avsluttet med venstrebeinet i korthjørnet. Staw reddet imidlertid greit.

Resten av omgangen ble et slags antiklimaks. Begge lag så slitne ut på den tunge matta, og ikke bare sjansene, men noe som lignet finspill eller overtak uteble. Åge Hareide satte inn Bengt Sæternes for Erik Nevland etter en times spill, men den storvokste spissen var lite involvert før han altså headet til Sokolowkis etter 79 minutter.

Det påfølgende skuddet var en verdig vinner i en tam kamp i Fredrikstad.

Fredrikstads trener Tom Freddy Aune mener hans lag burde hatt minst ett poeng.

- Vi har marginene litt imot dag, og vi gjør ingen stor prestasjon. Vi sliter både teknisk og taktisk. Celso Borges er en viktig spiller for oss, og vi vet han er en målscorer. Han slet med jetlag og to tøffe landskamper i beina, derfor gjør han ingen stor kamp i dag, sier  Aune.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media