Viking vant nedrykksdramaet

Men trengte 20 sjanser på å score ett mål.

(Dagbladet.no): Viking-Tromsø 1-0. Viking begynte kampen i et forrykende tempo og overkjørte Tromsø fullstendig de første 45 minuttene. En svært god Alexsander Ødegaard serverte gang på gang gode oppspill, som Viking-angriperne etter tur satte utenfor, eller rett på Ramovic i Tromsøs mål. Stavanger-laget viste til fulle hvorfor de er i bunnstriden i årets Eliteserie:

De scorer ikke mål på sjansene de produserer.

Over 20 sjanser

Viking hadde over 20 målsjanser, men klarte ikke å få ballen i mål før i det 50. minutt da Peter Ijeh driblet seg fri inne i feltet etter et hjørnespark. Nigerianeren satte ballen enkelt i mål bak en utspilt Ramovic. Flere scoringer ble det utrolig nok ikke i Stavanger.

 -I dag var vi alt for ineffektive, og det er mulig at tabellposisjonen preger oss i det vi skal til å avslutte sjansene. Vi tenker kanskje litt for mye på, sa Ragnvald Soma til aftenbladet.no etter kampen.

Viking definitivt best

I realiteten var Tromsø aldri i nærheten av å skape sjanser, med unntak av en eneste gang da Årst fant Sigurd Rushfeldt alene på femmeteren. Ballen endte rett i klypene til Asper, som ikke akkurat var overarbeidet i Vikings mål. Siddisene kjempet hele kampen, og slapp aldri nordlendingene til på Viking stadion.

 -Dette var en fortjent seier. Vi var best i begge ender av banen. Jeg er imponert over hvordan spillerne sto på i hele kampen i dag, sa Tom Nordlie etter kampen.

Karantenetrøbbel for Tromsø

SLØSTE MED SJANSENE: Peter Ijeh, for anledningen opp ned, skyter utenfor på en av Vikings mange sjanser i første omgang. Nigerianeren ble matchvinner etter at han scoret i det 50. minutt. Foto: SCANPIX
SLØSTE MED SJANSENE: Peter Ijeh, for anledningen opp ned, skyter utenfor på en av Vikings mange sjanser i første omgang. Nigerianeren ble matchvinner etter at han scoret i det 50. minutt. Foto: SCANPIX Vis mer

Det brenner under føttene til Tromsø nå. Joachim Walltin pådro seg to gule kort, og må sone karantene. Det samme må Benjamin Kibebe.

Tromsø har Fredrikstad, Lillestrøm, Start og Vålerenga i de siste kampene, og må prestere langt bedre enn i dag dersom de skal ha forhåpninger om å fornye kontrakten i Eliteserien.

Med fire poeng opp til Molde på kvalikplass kan det fort bli vanskelig.