HOLDT IKKE: Viking var lenge best, men selv om de lenge ledet, klarte de ikke holde unna. Her er Vikings Andre Danielsen i duell med Haris Hajradinovic.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
HOLDT IKKE: Viking var lenge best, men selv om de lenge ledet, klarte de ikke holde unna. Her er Vikings Andre Danielsen i duell med Haris Hajradinovic. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Viking var på vei mot sterk hjemmeseier, men igjen glapp det i sluttminuttene

Så ut til å ta tre poeng mot Haugesund. Så dukket Vegard Skjerve opp.

  • Viking - Haugesund 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Viking har hatt en katastrofal start på Eliteserie-sesongen som nå med stormskritt nærmer seg halvspilt.

De blåkledde sto med fattige to seire på de første 13 rundene da Haugesund reiste den to timer lange veien til Jåttåvågen, søndag. Men selv om Viking har slitt siden sesongen ble blåst i gang for 14 runder siden, var det ikke nødvendigvis dårlig spill i de første kampene som har gjort at de ligger der de er nå.

For er man først uheldig og ikke får med seg poeng for verken uavgjort eller seier, har det en tendens til å smitte over på humøret. Og da igjen er det vanskelig å ta de viktige poengene.

Men plutselig snur det. Og i kampen mot Haugesund i dag var det lite som tydet på at Viking har slitt så mye som de har gjort den siste tida.

Fortjent ledelse

Hjemmelaget tok ledelsen etter 29 minutter da Samuel Adegbenro spilte fri Usman Sale med et nydelig hælspark, før Sale dro med seg ballen ned til dødlinja og la inn.

Kwesi Appiah steg høyt til værs og fikk stanget ballen i en bue over Per Kristian Bråtveit og i mål.

Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser i førsteomgangen, men slet med å få ballen inn i mål. Det var i det minste fortjent at hjemmelaget ledet til pausen, etter 45 underholdende minutter.

Ropte på straffe

Etter hvilen fortsatte Viking der de slapp, selv om andreomgangen startet rolig. De blåkledde satset alt mot mål, men fikk ikke ballen i mål bak Bråtveit.

Haugesund ble sluppet mer og mer inn i kampen i løpet av omgangen, men Viking holdt unna. Inntil det gjensto to fattige minutter på Viking stadion.

Et innkast sørget for at ballen datt ned hos Vegard Skjerve, som fra kort hold banket ballen opp i nettaket. Dermed hadde Viking fått en skikkelig smell to minutter før slutt, og det hele endte med poengdeling.

Haugesund skulle nok ha hatt en straffe tre minutter på overtid da Erik Huseklepp ble felt, men dommer Rohit Saggi var ikke enig med spilleren.

Viking fikk en gedigen mulighet på overtid av overtiden da Kristoffer Haugen fyrte av et knallhardt frispark, men Bråtveit var svært god og fikk sendt ballen over mål.

Dermed endte det med poengdeling for Viking og Haugesund, der hjemmelaget trolig burde ha avgjort det hele lenge før Haugesund-målet.

- Det høres ut som det er hakk i plata hos meg. Jeg vil ikke stå her og si de samme tingene, for det er kjedelig, men jeg mener vi kjemper godt og skaper mange sjanser i dag. Men nok en gang klarer vi ikke å holde unna, sa en meget oppgitt Burchnall til Eurosport etter kampen.