Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking vil kopiere Drillo-stilen

STAVANGER (NTB): For to år siden kom danske Poul Erik Andreasen til eliteserielaget Viking med en ballbesittende spillestil. Nå endrer han og klubben kurs. I år blir det gjennombruddshissige overganger, bruk av langpasninger mot etablert forsvar og rendyrket soneforsvar, skriver Stavanger Aftenblad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking, som har spilt fotball på tvers av banen og på tvers av Drillos filosofi, kan dermed i det nye året framstå som de rene Drillo-disipler.

Ankepunkt nummer hn mot fjorårets Viking-lag var manglende evne til å angripe raskt. I år skal overgangene utnyttes ved hjelp av tempo og pasningskvalitet. Ballen skal spilles i lengderetningen, og en motstander i ubalanse skal raskt komme under press.

- Vi skal trene veldig mye på å starte overganger. Det gjorde vi altfor lite i fjor, medgir Andreasen.

Nye baner

- Vi har mange spillere som liker å få ballen i beina, Vegard Skogheim og Gunnar Aase for eksempel. Da er det viktig at disse er i bevegelse, så vi må legge løpsbaner, sier han.

Sammen med ledelsen og de øvrige seniortrenerne i fotballklubben har han brukt desember og de første januardagene til å fastsette nye grunnleggende spilleprinsipper. Noe blir som tidligere, noe nytt - og derigjennom kan man lese erkjennelsen av hva som ikke har fungert.

- Vi har konsentrert oss om spillets tre faser: Forsvar, overganger og etablert angrep, sier Andreasen. Både han og den nyansatte spillerutvikleren Kjell Inge Bråtveit opplevde prosessen som konstruktiv, og utdyper villig:

- Vi skal spille et rendyrket soneforsvar, sier Bråtveit før Andreasen legger til at det blir en mellomting av Drillos ekstreme variant og Rosenborgs som har noe større innslag av markering.

Høyt press

- Sannsynligvis spiller vi alltid med fire mann i backlinjen og med høyt press på ballfører, sier dansken.

I etablert angrep skal to spillevarianter brukes om hverandre. Som i fjor skal det spilles kortpasninger gjennom midtbanen mot spissene, men i visse situasjoner skal det slås lange pasninger mot en «target man». Islendingen Rikhardur Dadason er i utgangspunktet tiltenkt en slik rolle.

- Vi savnet denne spillertypen i fjor, og brukte langpasninger sjelden, sier Andreasen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!