Viking vil leie lillebror Riise

Viking ønsker å leie John Arne Riises lillebror, Bjørn Helge (18), ut sesongen. I dag sitter Tippeliga-klubben i forhandlinger med Aalesund FK.

- Det er veldig positivt for Bjørn Helge at Viking vil leie ham, sier agent og mamma Berit Riise til Dagbladet.

I ett år har Bjørn Helge Riise vært i konflikt med ledelsen i AaFK. I mars fikk den talentfulle 18-åringen et tilbud fra Manchester Citys manager Kevin Keegan, men 1. divisjonsklubben krevde for mye og overgangen gikk i vasken. Siden har han bare spilt junior- og 3.-divisjonsfotball, og i midten av mai valgte en frustrert Riise å bryte med AaFK. Etter et 14 dagers treningsopphold i Viking, har Stavanger-klubben bestemt seg for å satse på ham.

I dag møtes klubbene til forhandlinger i Oslo. Begge parter er interessert i å komme til en løsning innen få dager.

- Vi synes det er beklagelig at Bjørn Helge ikke vil spille for oss, men håper at dette løser seg til beste for ham, sier administrativ leder Henrik Hoff i AaFK.

- Viking ønsker i utgangspunktet å leie Bjørn Helge ut året, sier administrerende direktør i Viking Bjarne Berntsen til Dagbladet.

Bjørn Helge Riise er tilbake i Stavanger og trener med Viking. Lennartsson ser et stort potensial i Aalesund-spilleren, men han tror ikke Riise vil spille i Tippeligaen i år.

- Han er ikke moden for Tippeligaen ennå, men han kan bli det med masse hard trening. Det er uansett usannsynlig at det skjer i løpet av denne sesongen, siden han ikke har spilt annet enn 3. divisjonsfotball tidligere, sier treneren.

Riises kontrakt med AaFK går ut etter denne sesongen.