Viking vil leie lillebror Riise

Viking ønsker å leie John Arne Riises lillebror, Bjørn Helge (18), ut sesongen. I dag sitter Tippeliga-klubben i forhandlinger med Aalesund FK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er veldig positivt for Bjørn Helge at Viking vil leie ham, sier agent og mamma Berit Riise til Dagbladet.

I ett år har Bjørn Helge Riise vært i konflikt med ledelsen i AaFK. I mars fikk den talentfulle 18-åringen et tilbud fra Manchester Citys manager Kevin Keegan, men 1. divisjonsklubben krevde for mye og overgangen gikk i vasken. Siden har han bare spilt junior- og 3.-divisjonsfotball, og i midten av mai valgte en frustrert Riise å bryte med AaFK. Etter et 14 dagers treningsopphold i Viking, har Stavanger-klubben bestemt seg for å satse på ham.

I dag møtes klubbene til forhandlinger i Oslo. Begge parter er interessert i å komme til en løsning innen få dager.

- Vi synes det er beklagelig at Bjørn Helge ikke vil spille for oss, men håper at dette løser seg til beste for ham, sier administrativ leder Henrik Hoff i AaFK.

- Viking ønsker i utgangspunktet å leie Bjørn Helge ut året, sier administrerende direktør i Viking Bjarne Berntsen til Dagbladet.

Bjørn Helge Riise er tilbake i Stavanger og trener med Viking. Lennartsson ser et stort potensial i Aalesund-spilleren, men han tror ikke Riise vil spille i Tippeligaen i år.

- Han er ikke moden for Tippeligaen ennå, men han kan bli det med masse hard trening. Det er uansett usannsynlig at det skjer i løpet av denne sesongen, siden han ikke har spilt annet enn 3. divisjonsfotball tidligere, sier treneren.

Riises kontrakt med AaFK går ut etter denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer