Viking vil selge Peter Ijeh

Reiser ikke til Rio de Janeiro. - Vi har henvendelser fra både Norge og utlandet, forteller sportsdirektør Egil Østenstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Peter Ijeh (29) blir ikke med når resten av Viking-spillerne reiser til turneringen i Rio de Janeiro i Brasil i dag.

PETER EMEKA IJEH

Født: 28. mars 1977

Fødested: Lagos

Nasjonalitet: Nigeria

Høyde: 185 cm.

Vekt: 84 kg.

Posisjon: Angrep

Klubb: Viking (56 kamper og 42 mål)

Tidligere klubber: Nitel FC, Julius Berger FC, Malmö FF, IFK Göteborg, FC København.

I stedet blir både han og sportsdirektør Egil Østenstad igjen i Stavanger, for å forsøke å få i stand en overgang, slik spissen sjøl har uttrykt ønske om.

- Vi er avhengige av å ha spillere som er 100 prosent klare på at de vil spille for Viking. Der er ikke Ijeh, og da er vi beredt til å selge, forklarer Østenstad.

Fryktet mediesirkus

Årsaken til at den kontroversielle fotballspilleren blir hjemme, er at Viking-ledelsen fryktet bråk rundt hans person i Brasil.

- Vi kan ikke ha en treningsleir i Brasil hvor mediene hver dag spør oss om Ijehs humør, kommenterer han.

Seinest i går uttalte Østenstad at nigerianeren ikke var til salgs, og årsaken til kuvendingen er at klubben nå har fått flere konkrete henvendelser om spilleren.

- Henvendelsene har kommet fra både Norge og utlandet, forteller Østenstad på en pressekonferanse rett før troppens avreise til Sør-Amerika.

I tida som kommer vil stavangerklubben forhandle med de ikke navngitte interessentene, i et forsøk på å få Ijeh solgt.

Lyn neste?

Lyn er en av klubbene som har tatt kontakt, men et bud på sju millioner skal i første rekke ha blitt avvist.

Østenstad understreker da også at Viking ikke kommer til å selge før de får et bud de anser som godt nok. Hva dette er, vil han derimot ikke si noe om.

Ijeh har scoret smått fantastiske 42 mål på 56 Viking-kamper siden han ankom midt i sesongen 2006.

Med sine 18 mål forrige sesong, ble han bare slått av Thorstein Helstad og Daniel Nannskog på toppscorerlista.

- Når en spiller av Ijehs kaliber selges, skal han sjølsagt erstattes. Dette blir vanskelig, men skal være mulig, mener Østenstad.

Han understreker at bronseklubben med dette ikke senker sine sportslige mål.

<b>LYN-OVERGANG?</b> Seinest i går sa Viking-direktør Egil Østenstad at Peter Ijeh ikke var til salgs. I dag har pipa fått enn annen låt - spilleren blir forsøkt solgt, og klubben har fått flere konkrete henvendelser. Blant andre fra Lyn. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
LYN-OVERGANG? Seinest i går sa Viking-direktør Egil Østenstad at Peter Ijeh ikke var til salgs. I dag har pipa fått enn annen låt - spilleren blir forsøkt solgt, og klubben har fått flere konkrete henvendelser. Blant andre fra Lyn. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer
BLIR I STAVANGER: Vikings sportsdirektør Egil Østenstad blir igjen i Stavanger for å forhandle fram en overgang for Peter Ijeh, som ønsker seg bort fra oljebyen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer