- Viking vinner cupfinalen

Trenerne i Tippeligaen tror på en jevn cupfinale mellom Odd og Viking søndag. Et knapt flertall holder likevel vestlandslaget som favoritt til å ta med seg kongens pokal hjem.

Dagbladet.no har tatt en prat med trenerne i Tippeligaen forut for cupfinalen søndag. Alle tror de på en jevn og spennende finale, der de små marginene til slutt vil avgjøre kampen.

Branns assistentrener Tor Thodesen, Tromsøs Terje Skarsfjord og Stabæks Anders Linderoth holder alle Viking som favoritt. Også Vålerengas Tom Nordlie heller i retning av Stavanger-laget, men han avskriver ikke helt sine gamle elever i Skien.

- Spiller de som de gjorde mot oss, så vinner de, sier Vålerengasjefen bestemt.

Rosén tror på uavgjort

Mer usikre er Brynes Kenneth Rosén og Moss' Per Morten Haugen. Begge tror de på et uavgjort resultat etter 90 minutter.

- En eventuell avgjørelse tror jeg kommer til å falle på dødball, sier Bryne-trener Rosén.

Bare Lillestrøms Halvar Thoresen og Bodø/Glimts Ola Haldorsen holder Odd som favoritt til seieren.

- Odd har tradisjonene, og er også et mer utpreget cuplag enn Viking, tror Ola Haldorsen, assistent-trener i Glimt.

- Vi er bedre enn Viking

I de to finalelagene er naturlignok troen på egne ferdigheter til stede. Assistent-trener i Odd, Morten Rønningen, er derfor ikke i tvil om hvor seieren vil ende.

- Odd vinner 2-1. Vi mener at vi på våre beste dager er bedre enn Viking og forhåpentligvis presterer vi opp mot vårt beste på søndag. Da vinner vi, sier Rønningen.

Viking-trener Benny Lennartson tar ikke seieren på forskudd.

- Jeg tror på omkamp, humrer svensken.

- Det er to veldig jevne lag. Derfor tror jeg resultatet blir 2-2.- Jeg tipper bare på Norsk Tipping jeg, sier RBK-trener Nils Arne Eggen da Dagbladet kommer med sin forespørsel.Her er tipsene til Tippeligaens trenere:Tor Thodesen (Brann): - Viking vinner 2-0. De har litt større potensiale, og dersom Odd ikke klarer å dra ned tempoet, kommer Viking til å gå seirende ut av kampen.Kenneth Rosén (Bryne): - Jeg tror på uavgjort 1-1 eller 2-2. Viking besitter rutinen og erfaringen, mens Odd har entusiasmen. Muligens kommer kampen til å avgjøres på dødball.Per Morten Haugen (Moss): - Det blir en vedlig åpen kamp. Jeg synes det blir vanskelig å tippe en vinner. Uavgjort er nok et godt tips.Terje Skarsfjord (Tromsø): - Vi håper Viking vinner, for da blir det Europacup på oss. Oppgjøret er helt åpent, og det laget som har dagen vinner til slutt. Viking har en giftig spiss i Rikardur Dadason og jeg tipper han avgjør. Mitt tips er 2-1.Halvar Thoresen (Lillestrøm): - Odd vinner 2-0. De har funnet en fin offensiv tone, og har god flyt i spillet sitt. I tillegg har de flere spillere som kan avgjøre kampen enn det Viking har. Der ser jeg bare Dadason som potensiell matchvinner.Tom Nordlie (Vålerenga): - Tror på 2-1 til et av lagene. Hvis Odd spiller som de gjorde mot oss, så vinner de. De har imidlertid vært dårlige borte, og dersom Ullevaal regnes som bortebane, taler det til fordel for Viking.Anders Linderoth (Stabæk): - Jeg tror på en jevn kamp som Viking vinner 2-1. De har hatt en bra høstsesong som endte med bronsemedalje, og jeg tror det har gitt dem det nødvendige løftet til å avgjøre finalen.Ola Haldorsen (Bodø/Glimt): - Odd vinner, men det blir vanskelig å tippe resultat. De har ingenting å tape og er et mer typisk cuplag enn Viking. I tillegg har de tradisjonene å ta vare på.

Morten Rønningen (Odd): - Odd vinner 2-1. Vi har to knepne tap å revansjere for Viking denne sesongen og satser alt på å klare det. Med unntak av Erik Bo Andersen, er alle klare for finalen så ting tyder bra.

UAVGJORT: Viking-trener Benny Lennartson tror på 2-2 og omkamp.