Viking ydmyket Schmeichel

STAVANGER (Dagbladet): Viking - Sporting Lisboa 3- 0. - Peter Schmeichel er større enn jeg trodde. Det så jeg da jeg kom nær ham, sier Magnus Svensson.

Men svensken vant duellen mot dansken, trillet inn 1- 0 og startet Vikings ville fest.

Det var ikke spesielt deilig å være dansk i flomlyset på Stavanger stadion i går kveld. Tre baklengs mot Viking skrudde Schmeichel-humøret ned på et bunnivå og Peter den store var liten da han dyttet vekk unge autografjegere og gjemte seg i bussen etter ydmykelsen. Uten å si et eneste ord.

Ikke så rart, kanskje. For dansken er ikke vant til å bli skutt i senk. Det forrige laget som scoret tre mål på Peter Schmeichel, var Brasil. De slo Danmark 3- 2 i VM-kvartfinalen for et drøyt år siden.

I går kveld var det et lag midt på den norske Tippeliga-tabellen som greide det.

Verdens beste

- Peter Schmeichel var verdens beste keeper. Fram til i kveld, gliser Odd Arne Espevoll.

Rød-toppen har vært inn og ut av Vikings midtforsvar denne sesongen. I går kveld var han definitivt inne. I nitti minutter ryddet han unna det som var av Sporting-angrep. Og et snaut kvarter før slutt sendte han Viking veldig nær 2. runde i UEFA-cupen med et iskaldt straffespark.

Espevoll overså Schmeichels forsøk på å psyke ham ut, sendte ballen til venstre og dansken langt ut mot Nordsjøen i motsatt retning.

- Jeg tenkte ikke så mye før jeg skjøt, men det var en herlig følelse å se ballen gå inn, sier Espevoll.

Han mener Viking hadde full kontroll på Sporting Lisboa.

Festaften

- På mange måter var dette enklere enn en Tippeliga-kamp. Portugiserne var ikke særlig gjennombruddshissige, sier Espevoll.

Akkurat det var ikke Viking heller - i en time.

- Dette var stort sett en perfekt kamp av oss, men vi lå altfor langt bakpå i første omgang, sier Magnus Svensson.

- I pausen ble vi enige om at 0- 0 var et godt resultat, men at vi skulle presse høyere.

Det gjorde kvelden for Viking: Etter 57 minutter ble Svensson spilt gjennom av Bjørn Berland og startet festen. Drøyt ti minutter senere sklei Morten Berre inn 2- 0, før Odd Arne Espevoll rundlurte Schmeichel fra straffemerket, etter 77 minutter.

- Beste kampen

På en halv omgang ordnet Viking et utgangspunkt foran returkampen ingen i Stavanger hadde vitset med en gang.

- Dette er den beste Viking-kampen jeg har vært med på. Alt kan skje i Portugal, men jeg har stor tro på at vi kommer oss videre, sier Magnus Svensson.

- Det var veldig viktig at vi unngikk baklengsmål, påpeker midtstopper Espevoll.

Det klarte ikke Brasil mot Schmeichel og Danmark i fjor sommer.

RUNDLURT: Peter Schmeichel fikk tre baklengs av Viking. Så grundig er han ikke blitt lurt siden VM-kvartfinalen mot Brasil i fjor.