Vikingene i mål

Viking tapte veddemålet mot Dagbladet, og måtte sykle fra Stavanger til Oslo. I går kom den slitne gjengen endelig i mål. Da hadde de fullført sesongens sterkeste prestasjon.

- Det gjør vondt både her og der. Så kan du bare bruke fantasien for å skjønne hva jeg mener, sa en sliten Erik Thorstvedt etter kraftanstrengelsen. Gjengen gjorde en stilfull ankomst til Dagbladets redaksjon litt før klokka fire i går ettermiddag.

Og mens de fleste vikingene nøt massasje på Dagbladets regning, måtte Thorstvedt avgårde på trening med landslaget.

Thorstvedts sykkelcomputer stoppet til slutt på 567 kilometer. Da kunne sykkelen parkeres, og champagnen nytes. Dermed har gutta i Viking holdt sitt løfte overfor Dagbla-sporten.

Bakgrunnen for det uvanlige Viking-stuntet er som følger: Sportsredaksjonen i Dagbladet tippet at Viking ville bli nummer seks i årets tippeliga. Det provoserte vikingene, som lovet å sykle fra Stavanger til Dagbladets redaksjon om de ikke ble bedre enn som så.

Men Viking havnet til slutt på en åttendeplass. Dermed var det bare å finne fram syklene og legge i vei. Med stort mot har gutta strevd seg gjennom norske daler, før de etter tre dager kunne parkere syklene i Akersgata.

- Vi er forferdelig slitne. Dette var en tøff utfordring. Men været har vært glimrende, og vi har tross alt hatt en fin tur, sier Thorstvedt.

- Tør dere inngå flere veddemål etter dette?

- Lars Gaute Bø har visst allerede sagt at hvis Bryne slår oss til neste år, skal vi GÅ for å gratulere dem. Men jeg vet ikke om han mente det alvorlig, sier Erik Thorstvedt.

ENDELIG: Lars Gaute Bø spratt champagnen da syklistene var fremme hos Dagbladet.
ARTIG: Dagbladets ansvarlige redaktør, Harald Stanghelle, synes det var stas å møte Lars Gaute Bø og de andre vikingene.