Vikings dødballer tok knekken på LSK

- Overraskende, sier Henning Berg.

SÅ, SÅ, GUTTER: Dommer Terje Hauge må skille Vikings Martin Fillo (t.v.) og Bjørn Helge Riise (t.h.) etter at de to dro hverandre i bakken i en duell om ballen. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
SÅ, SÅ, GUTTER: Dommer Terje Hauge må skille Vikings Martin Fillo (t.v.) og Bjørn Helge Riise (t.h.) etter at de to dro hverandre i bakken i en duell om ballen. Foto: Stian Lysberg Solum, ScanpixVis mer

|||(Dagbladet.no): Viking - LSK 4-2. Viking styrte så og si alt i første omgang. Og utypisk nok ble Lillestrøm straffet to ganger på dødball.

Først headet Birkir Bjarnason inn en corner i det 11. minutt. Islendingen møtte ballen midt i feltet og skallet den kontant i mål.

I det 35. minuttet var det Håkon Skogseid som møtte corneren foran første stolpe og styrte den skrått bakover og forbi Otto Fredriksson.

Ved begge anledningene sviktet markeringene hos de gule gjestene.

BIRKIRS ANDRE: Birkir Bjarnason feirer sin andre scoring for kvelden, 3-1-målet som i praksis avgjorde kampen i Stavanger i kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
BIRKIRS ANDRE: Birkir Bjarnason feirer sin andre scoring for kvelden, 3-1-målet som i praksis avgjorde kampen i Stavanger i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

- Vi slipper inn enkle dødballmål. Det var overraskende, for det pleier vi ikke å gjøre, sier LSK-trener Henning Berg til TV 2 Sport.

LSK kom tilbake
Men Lillestrøm kom friskere ut etter pause, og viste kjapt at de også kan utnytte dødballer. Bjørn Helge Riises frispark traff Arild Sundgot som headet ballen i lengste hjørnet.

Vidar Nisja og Peter Ijeh hadde gode muligheter til å øke ledelsen, mens Frode Kippe var svært nær utlikning da Trond Erik Bertelsen kastet seg fram og headet ballen unna på streken etter en corner.

- Vi hadde en god mulighet til å ta dem igjen, men så får de en kontring som de avgjør på, sier Henning Berg.

Det skjedde et kvarter før slutt. Martin Fillo kom til innlegg fra høyresida. Han slo skrått ut i feltet der Bjarnason kom i full fart og plasserte 3-1-målet i lengste hjørne.

PRAKTMÅL: Bjørn Helge Riise var ikke bare sint i Stavanger. Han kunne også feire en praktfull frispark-scoring som ga redusering til 3-2, men nærmere kom ikke LSK poeng.
Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
PRAKTMÅL: Bjørn Helge Riise var ikke bare sint i Stavanger. Han kunne også feire en praktfull frispark-scoring som ga redusering til 3-2, men nærmere kom ikke LSK poeng. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Igjen slo Lillestrøm tilbake, og igjen på et Riise-frispark. Men denne gangen satte han den rett i mål: En fin dupp over muren og via tverrliggeren i mål.

Sokolowskis første
Nærmere kom ikke gjestene. I stedet fikk Tomasz Sokolowski avslutte målfesten med sin første scoring for Viking.

Etter et innlegg ble ballen bare halvveis avklart, og «Soko» kom i lange klyv mot ballen og dundret den knallhardt i mål via stolperota.

- Dette var veldig viktig. Hjemme vil vi at publikum skal ha det kjekt, og det tror jeg de hadde i dag. Det var en underholdende kamp å se på, sier Vikings assistenttrener Roger Nilsen til TV 2 Sport.

Han var ikke fornøyd med hvordan de nesten slapp Lillestrøm tilbake i kampen, men roser Viking-spillerne for å ta kontroll over kampen igjen.

- Gutta viser moral, og kommer tilbake. Det var fantastisk å se, sier Nilsen.