DUELL:  Kåre Ingebrigtsen (t.v.) var assistent under Kjell Jonevret. I dag møtes de som hovedtrener for hvert sitt lag når Viking tar imot Rosenborg I Stavanger. Foto: NTB Scanpix
DUELL: Kåre Ingebrigtsen (t.v.) var assistent under Kjell Jonevret. I dag møtes de som hovedtrener for hvert sitt lag når Viking tar imot Rosenborg I Stavanger. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vikings poengsnitt stupte da Kåre dro

Møter gamleklubben i dag.

Viking - Rosenborg, på CMore Fotball klokka 18.00

(Dagbladet): I fjor på denne tida var Kåre Ingebrigtsen assistent under Kjell Jonevret. I dag kommer han til Viking stadion som gullfavoritt med Rosenborg.

Muligens bør Ingebrigtsen være et savn hos Viking-supporterne. Han var assistenttrener i to år, fra 2012 til 2014.

På 60 kamper med ham hadde Viking et snitt på 1,61 poeng. Etter at Ingebrigtsen dro i fjor sommer - og ble hovedtrener i Rosenborg - har Stavanger-klubben et snitt på 0,94 poeng per kamp.

- Han var smart, og dro når det begynte å bli vanskelig, sier Jonevret og smiler.

Mer alvorlig legger han til:

- Kåre gjorde en god jobb. Jeg har ikke kontroll på hva han har gjort i Rosenborg. Men det er alltid spennende å møte dem. Etter det som skjedde i innledningen av sesongen, er jo gullmedaljene allerede på vei til Trondheim.

Sovende bjørn Utgangspunktet for kampen er gullfavoritten Rosenborg som møter middelhavsfareren Viking. Ingebrigtsen omtaler gamleklubben som en «sovende bjørn» i norsk fotball.

Likevel: Noen dager før seriestart vant Viking 4-2 i en treningskamp. Det var et skremmeskudd, i retning Lerkendal.

Et av spenningsmomentene i kveld er hvordan Stavanger-publikummet vil ta imot Ingebrigtsen. Til TV-Adressa sier han:

- De (Viking-supporterne) er ikke spesielt tålmodige. Men de har ingen voldsom grunn til å være bortskjemte heller, sier han, og tenker på 14 år uten titler.

- I Stavanger er det ganske mye annet enn fotball å forholde seg til. Den menige mann har god råd. Han drar på hytta torsdag og er ikke tilbake før på mandag. Fotballen kommer i andre rekke. I alle fall følte jeg det sånn.

Krig I dag blir det uansett krig. Rosenborg blendet ikke i forrige kamp mot Strømsgodset. Laget hadde for stor avstand mellom lagdelene, og savnet rytme i angrepsspillet.

- Kampene mellom oss bruker å være jevne, sier Jonevret.

- Selv har vi vært OK. Det startet med at vi ble ranet mot Mjøndalen, og tapte. Så hadde vi en vanskelig kamp mot Tromsø, og vant. Deretter var vi dårlige mot Stabæk, og tapte.

Jonevret fortsetter:

- Jeg har all respekt for Kåre. Vi møter et bra fotballag, og gleder oss veldig.