Vikings redningsmann - Nevland, selvfølgelig

STAVANGER (Dagbladet): Viking - Moss 2-1. To knallperler signert Erik Nevland sikret Viking seier over Moss. Men fattige to nettkjenninger på til sammen 11 sjanser er altfor skralt, innrømmer Viking-trener Benny Lennartson.

Viking vasset i sjanser, men brente de aller fleste.

- Dette var unødig spennende. Vi er altfor dårlige foran mål, og burde minst hatt to scoringer til, sier Viking-trener Benny Lennartson til Dagbladet.

I går var det bare Erik Nevland som klarte å overliste Moss-keeper Per Morten Kristiansen.

Først med en heading i det femte minutt, etter et flott innlegg fra Thomas Pereira. Deretter i begynnelsen av andre omgang, hvor Nevland ble spilt fri på venstrekanten av Erik Fuglestad og fyrte av et kanonskudd i venstre kryss som keeper Kristiansen bare kunne drømme om å nå.

- Skal det bli gull på oss, må vi i alle fall luke vekk slike idiotiske baklengsmål som det der, sier Erik Nevland, Vikings redningsmann og eliteseriens toppscorer.

Men det var altså slik: Midtveis i første omgang får Viking-keeper Bo Andersen ballen. Han serverer et raskt utspill, ballen suser av gårde, stopper kontant i hodet på forsvarer Toni Kuivasto, og dabber dovent inn til selvmål.

Viking-trener Benny Lennartson kommenterte tabben litt mer diplomatisk:

- He-he, nei, det er ikke så mye å si om det, humret han.

Men skal Viking henge med i gullstriden, må laget ta tre nye poeng borte mot Bodø-Glimt onsdag.

Akkurat det volder Lennartson større hodebry enn slurvete selvmål.

- Ja, det blir garantert en vanskelig kamp. Bodø/Glimt er i storform. Enda godt at vi har spillere som Erik Nevland som greier å score mål. Men det er klart at vi er nødt til å bli mer nøyaktige i avslutningene, sier Lennartson til Dagbladet.