Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vikings skrekksesong fortsetter, røk ut av cupen mot Egersund

HAR TRØBBEL: Viking-trener Ian Burchnall ligger sist i eliteserien og er ute av cupen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
HAR TRØBBEL: Viking-trener Ian Burchnall ligger sist i eliteserien og er ute av cupen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vikings sesong går fra vondt til verre. I cupens 2. runde ble det 1-3-tap mot EIK i Egersund. Samtidig tok Stabæk seg trygt videre i bortemøtet mot Asker.

Viking har fått en skrekkelig start på årets sesong. Stavanger-laget er tabelljumbo i Eliteserien, men torsdag fikk trener Ian Burchnall og hans mannskap nok en nedtur. Det ble tomålstap mot 2.-divisjonslaget Egersund i cupens 2. runde, i en kamp der Viking måtte spille med ti mann i nesten en time. EIK slo Viking ut av cupen for aller første gang.

Burchnall var svært skuffet etter Stavanger-lagets dårlige prestasjon mot 2.-divisjonslaget, men avviste at de svake resultatene handler om motivasjon.

- Dette har ingenting med spillernes motivasjon å gjøre. Det handler om kvalitet, det handler om å kunne levere over tid. Vi har prestert bra i fire-fem kamper, men vi må bli mer stabile i prestasjonene. Dét klarer vi ikke nå, sa Viking-trener Burchnall til NTB etter kampslutt.

- Hva kan dere gjøre for å snu dette?

- Trene, bli bedre, jobbe hardt. Kanskje alle må se seg skikkelig i speilet. Det er vanskelig for meg å forsvare en slik forestilling, svarte engelskmannen.

EIK-spiller Sverre Larshus Larsen var naturlig nok storfornøyd etter å ha tatt Vikings skalp.

- Det var «jækla» gøy. Det er alltid kjekt å slå Viking. Vi visste at vi kunne slå dem, spesielt i den situasjonen Viking er inne i. Vi visste at Viking hadde alt å tape, mens vi hadde alt å vinne, sa Larsen til NTB.

I Asker vant Stabæk oppskriftsmessig 5-0. Sindre Mauritz-Hansen scoret hattrick i oppgjøret, mens Luc Kassi og Alex Tchuimeni-Nimely sørget for bæringenes øvrige mål i oppgjøret.

Marsjordre

I Egersund sendte Bob Sumareh hjemmelaget i føringen etter 18 minutters spill. Han var sikker alene mot Vikings unge keeper Amund Wichne. Vikings førstekeeper Iven Austbø ble hvilt for anledningen.

Etter 34 minutter ble oppgaven enda tyngre for gjestene, da Hassan Usman Sale felte Sumareh og ble utvist. Mathias Bringaker ga imidlertid laget fra Eliteserien nytt håp etter 50 minutters spill. Spisstalentet utnyttet en keepertabbe og brakte balanse i regnskapet.

Lykken var imidlertid kortvarig for bortelaget. Etter en drøy time sto det 2-1 i målprotokollen. Wichne bokset et innlegg fra høyre ut, men like utenfor boksen lå Chris Sleveland og ventet på nedfallsfrukten. EIK-spilleren plasserte ballen lavt ned i venstre hjørne, og Egersund-fansen været en cupbombe.

Forsøkte

Viking-trener Ian Burchnall kastet innpå profilen Samuel Adegbenro i 2. omgang, i tillegg til spissen Patrick Pedersen og forsvarsspiller Rasmus Martinsen, men ingen av dem maktet å hjelpe de mørkeblå til å unngå en pinlig exit.

Kaptein André Danielsen fikk en gyllen mulighet i god frisparkposisjon et stykke ut i 2. omgang, men forsøket hans gikk svakt over. Bob Sumareh kunne økte EIKs ledelse til 3-1 kvarteret før slutt, men gambierens forsøk traff tverrliggeren.

På tampen prøvde bortelaget desperat å utligne, men uten hell. Patrick Pedersen fikk muligheten fra skrått hold i sluttminuttene, men danskens avslutning gikk utenfor. I stedet sendte Sverre Larshus Larsen Egersund opp i 3-1 på overtid.

Til slutt kunne EIK juble for cupavansement. Viking må på sin side prøve å reise seg i seriemøtet med Strømsgodset mandag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!