Vikings sluttspurt er RBKs minste problem

Morten P. kommenterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg prøver å være noe de ikke har mannskap og typer til. De er blitt en slags bastard av seg selv.

TO INNBYTTERSCORINGER på toppen av tre mektige redninger av Alexander Lund Hansen mens kampen ennå sto og vippet på 0-0 hadde egentlig avklart en trøblete hjemmekveld på Lerkendal. I min bok, fordi seirer overgår alt, var det derfor notert at slikt kan bokføres som en styrke. Men Jon Dadi Bödvarsson ville det annerledes og brukte de 17 minuttene han fikk til å gi Viking det poenget de fortjente.

Samtidig røsket han Rosenborg ut av den misforståtte fornøydheten 2-0 hadde gitt dem.

NÅR RBK SPILLER hjemme og lagets beste er keeper Alexander Lund Hansen — og i den evalueringen er det viktig på understreke at han var best med ei mil — er Rosenborg i trøbbel. Selv om kvelden hadde blitt natt med 2-0 og tre poeng ville denne kampen først og fremst blitt vurdert og evaluert ut fra hjemmelagets store mangler. For selv om alt ble veldig mye bedre etter 45 minutter — før det ble helt skrekkelig igjen etter 86 — var aldri Rosenborg i nærheten av å være på det nivået de ønsker.

Og dit må de.

Om 2014 skal bli bedre en 2011, 2012 og 2013.

PASNINGER OG FORSØK på gjennombrudd på den første bevegelsen er lett og forsvare seg mot og fører sjelden fram. Det er inntil videre et av Rosenborgs problemer. De søker og leter etter Alexander Søderlund på topp som om han er svaret på alle lagets problemer.

Et annet er fraværet av nødvendig tempo både på ball og bein. Men mangellappen ved utgangen av mars stopper ikke der - det er faktisk veldig lite som stemmer for en av sesongens to store favoritter. Og kanskje enda verre for de som drømmer om fortidas mange lekende, rytmiske og samhandlende angrep som regjerte Norge og sjokkerte Europa:

Med det mannskapet trener Per Joar Hansen rår over er det først og fremst kravet om fortidas 4-3-3 som synes å være hovedproblemet.

<strong>SNUBLET:</strong> RBK rotet og spilte 2-2 hjemme mot Viking. Rosenborg prøver å være noe de ikke har mannskap og typer til, skriver Dagbladet-kommentator Morten Pedersen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SNUBLET: RBK rotet og spilte 2-2 hjemme mot Viking. Rosenborg prøver å være noe de ikke har mannskap og typer til, skriver Dagbladet-kommentator Morten Pedersen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Og alle de lange ballene.

JEG VET IKKE hvor lang tid det tar før Alexander Søderlund får en kamerat på topp, men jeg tror ikke det blir veldig lenge. Det spiller nemlig ingen rolle at Nicki Bille Nielsen har en fortid som kant og slår et godt innlegg i ny og ne — det skjer ikke noe foran mål. Og det skjer ikke så mye andre steder heller om du tenker Rosenborg som et offensivt, hurtig, kreativt og samkjørt lag.

Hadde 2-0 holdt seg i kveld ville seieren kommet på tross av alt de trener på og streber etter.

MORTEN GAMST PEDERSENS venstrebein er imidlertid en gitt dimensjon og skal selvfølgelig brukes slik det ble brukt da den hjemvendte sto for Rosenborgs beste berøring ved innsvingeren til Mikael Dorsins 2-0. Der og da, i motsetning til i første omgang da det stort sett sa «ploff» da han slo dødballene sine, ga Morten Gamst Pedersen ballen den farten alle forsvar frykter. Og gjør han det hver gang, hvilket han selvfølgelig bør, blir Rosenborg farligere.

I hvert fall på dødballer.

VIKING FEIRET 2-2 som om de hadde vunnet. Når trener Jonevret har fordøyd øyeblikkets glede vil han selvfølgelig se at de egentlig burde vunnet. A) Fordi Veton Berisha er og blir en trussel selv når han er usynlig, B) fordi Yann-Erik de Lanlay kan gjøre hva som helst fra kanten og C) fordi klubbens mange islendinger har ferdigheter som gjør Tippeligaen en attraksjon rikere.

For det var ikke håndverk som ga Viking 2-2 — det var tre involveringer som sammen utgjorde et lite islandsk kunstverk.

Signert Sigurdsson, Ingason og Bödvarsson.   

Rosenborg — Viking 2-2 (0-0)

16.287 tilskuere

Mål: 1-0 Mikkel Diskerud (63), 2-0 Mikael Dorsin (68), 2-1 Jon Dadi Bödvarsson (87), 2-2 Bödvarsson (90).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Ingen kort.

Rosenborg (4-3-3): Alexander Lund Hansen — Christian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Jørgen Skjelvik (Mikael Dorsin fra 46.) — Jonas Svensson (Mikkel Diskerud fra 46.), Mike Jensen, Morten Gamst Pedersen — Nicki Bille Nielsen, Alexander Søderlund, Riku Riski.

Viking (4-3-3): Arild Østbø — André Danielsen, Indridi Sigurdsson, Sverrir Ingi Ingason, Trond Erik Bertelsen — Björn Daniel Sverrisson, Joachim Jørgensen, Vidar Nisja (Makhtar Thioune fra 74.) — Yann-Erik de Lanley, Veton Berisha (Jon Dadi Bödvarsson fra 74.), Steithor Freyr Thorsteinsson (Christian Landu Landu fra 90.).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer