Vikings superinnbytter senket Lillestrøm

Hjemmelaget målløse etter sjansesløsing.

Lillestrøm - Viking 0-1 (0-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): Det var to ubeseirede lag som møttes til duell på Åråsen i ettermiddag, og det så ut til at begge lagene skulle få med seg poeng, men så dukket superinnbytter Jon Dadi Bödvarsson og reddet dagen for Viking.

Spissen scoret to mål da han kom innnpå mot Rosenborg i seriepremieren, og kom fra benken da han avgjorde i kveld også. Han chippet ballen elegant over keeper som stormet ut av boksen, før han enkelt plasserte ballen i det tomme målet.

- Jeg så at keeper kom mot meg, og jeg kom før ham og puttet ballen i mål. Det var en veldig deilig seier, vi måtte få en seier mot et veldig bra lag etter to uavgjorte kamper, så det var veldig viktig å få tre poeng, sier Bödvarsson til Dagbladet.

- Smakte godt Viking-trener Kjell Jonevret var veldig skuffet etter den første omgangen, og derfor var tre poeng desto mer gledelig.

- Det smakte veldig godt, naturligvis. Det var en kamp som kunne gått begge veier. Det var litt rufsete fra begge lag, men mange småsjanser. Vi trodde før vi kom her at vi skulle vinne. 4-1-seieren deres sist trodde jeg bare skulle være bra for oss, fordi de kanskje spilte med litt selvtillit og åpnet seg opp mer, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Dagbladet.

- Nei, vi var ikke høyt oppe etter den kampen. Vi jobber hardt og styrer denne kampen. Det hadde ikke ikke noe å si for vår selvtillit, sier Lillestrøm-trener Magnus Haglund om 4-1-seieren over Sandnes Ulf.

Kjell Jonevret syns det vargodt å få sesongens første seier etter to uavgjorte kamper.

- Vi er heldige som ikke slipper inn mål, men mot slutten fikk vi en sjanse, og nå står vi her og er glade. Denne kampen kunne bikket begge veier, sier Jonevret.

Ville ha straffespark Målet til Bödvarsson var en skikkelig kalddusj for hjemmelaget som produserte de fleste sjansene i dagens kamp. På overtid ropte hjemmelaget på straffespark da Frode Kippe gikk i bakken, men dommeren vinket bare spillet videre.

- Han er borti meg, men det er ikke mye, så det er nok ingenting. Vi gjør en god andreomgang, så det er surt å ikke få med noe, sier Kippe til CMore.

Mye offside Lillestrøm ville med seier over Viking ta over ledelsen i Tippeligaen, iallfall for en dag, og laget startet også kampen friskt. Dommeren måtte ta fløyta til munnen flere ganger tidlig i kampen, fordi Lillestrøm-spillerne var litt for hissige på grøten og ofte var offside-plassert.

Erling Knudtzon fikk kampens første mulighet da han løp seg nesten fri i boksen, men avslutningsforsøket med hælen var ikke helt vellykket, og ballen trillet gjennom feltet.

LSK styrte Vikings Yann-Erik de Lanlay har høstet mange lovord i tiden i Stavanger, og kunne fort gitt bortelaget ledelsen etter kvarteret. Vingen fikk stå veldig alene fra rundt 12 meter skrått på mål, og avslutningen var ikke dårlig. Arnold Oridi i LSK-buret var imidlertid med på notene, og vartet opp med en fin redning.

Det var Lillestrøm som lenge var det førende laget på Åråsen, men spillerne i gult og svart var ikke giftige nok foran mål. Flere muligheter ble skuslet bort av svake eller upresise avslutninger.

- I første omgang syns jeg vi var dårlige. Vi henger ikke sammen. Det var store rom som vi ikke utnyttet. Jeg var skuffet i pausen, men det var godt at vi ikke slapp inn noen mål. I pausen spurte jeg spillerne: «Vi kan ikke spille slik i en omgang til, eller kan vi det?» Derfor var det ekstra godt å vinne, sier Jonevret.

Åtte minutter før hvilen fikk Knudtzon nesten muligheten til å gi hjemmelaget ledelsen, men angriperen var akkurat litt for sein da Vaagan Moen slo hardt inn fra venstre. Om Knudtzon var litt tidligere ute der, og Åråsen ville eksplodert i et unisont jubelbrøl.

Stor sjanse I den andre omgangen fortsatte Lillestrøm å produsere muligheter. Etter mye klabb og babb i feltet ligger ballen nærmest på streken, men Viking slipper med skrekken.

Knudtzon fortsatte å komme til muligheter, men fra en meget god posisjon skjøt han langt over målet til Arild Østbø.

Bjørn Helge Riise hadde også to skuddforsøk, hvor ingen av dem traff mellom stengene.

Mot slutten av kampen begynte hjemmefansen å bli utålmodige, og måtte til slutt innse at Lillestrøm ikke ville finne veien til nettmaskene, til tross for store sjanser i sluttminuttene. Et forsøk ble blant annet reddet på streken.