Vikings supporterleder beklager Hæstad-hets

- Bare latterlig, sier Start.

(Dagbladet.no): Med henvisning til rasismebråket mellom Peter Ijeh og Kristofer Hæstad tidligere i sesongen ble 23-åringen tidligere i dag fremstilt som nazist på et manipulert bilde på Viking-supporternes nettforum.

Dagbladet.no fikk tilsendt det manipulerte bildet i natt. Der tilegnes landslagsspilleren Hitler-bart, og advares om hets når Viking møter Start på Viking Stadion 29.juli. I tillegg er bildet preget av typiske nazi-symboler.

- Dette synes jeg selvsagt ingenting om. Det sier seg selv, det er bare latterlig, sier sports- og mediedirektør i Start, Svein Mathisen til Dagbladet.no.

Ikke Viking-supporter

Mathisen frykter ikke dårlig stemning når lagene møtes i slutten av måneden.

- Man skulle tro at Viking-supporterne hadde lagt dette bak seg, men det er alltid noen som ikke glemmer. Kampen mot Viking tror jeg går helt smertefritt, sier Mathisen.

Geir Inge Fiskebekk, leder i Vikinghordene, sier at forumet bildet ble lagt ut på ikke er et offisielt Viking-forum, men et som ofte brukes av supporterne.

Brukeren som publiserte bildet ble medlem av forumet i april.

HETSES: Kristofer Hæstad ble hetset på vikingsupporternes nettsider tidligere i dag. Nå er hetsen fjernet. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
HETSES: Kristofer Hæstad ble hetset på vikingsupporternes nettsider tidligere i dag. Nå er hetsen fjernet. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

- Det er i hvert fall ikke en ekte Viking-supporter som har lagt dette ut. Vi skal finne ut hvem han er, men å bannlyse han blir nok en litt for sterk reaksjon, sier Fiskebekk til Dagbladet.no.

Beklager overfor Hæstad

Ifølge supporterlederen har Viking-fansen ingenting mot Doffen. Rasismebråket tidligere i sesongen har supporterne lagt bak seg.

- Det som skjedde i den kampen i vår er vi ferdig med, sier Fiskebekk, som ikke tror Hæstad ikke tar seg nær av bildehetsen.

- Hæstad er en oppegående person, han vet at det kun er en enkeltperson som har skrevet det. Det har ingenting med oss å gjøre. Vi skal først sjekke opp hvem som har gjort det. Vi beklager selvsagt at sånn skjer. Men vi kan ikke være våkne i 24 timer i døgnet, forklarer han.

Nå gleder han seg til oppgjøret mellom lagene i slutten av måneden.

- Nei, det blir en god fotballkamp med to gode lag, nærmest et lokaloppgjør. Så må det beste laget vinne, sier han.

Vikings supporterleder beklager Hæstad-hets
OPPGITT: Svein Mathisen synes Viking-supporternes Hæstad-hets er latterlig.
FORUMET: Kristofer Hæstad ble hetset på dette forumet tidligere i dag. Nå er Hitler-bildet fjernet.