Vikings ungfoler sparket fra

Snudde til seier mot Kongsvinger.

SNUDDE TIL SEIER: Viking kom tilbake fra 0-1 og vant til slutt 3-1 over allerede nedrykksklare Kongsvinger.
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
SNUDDE TIL SEIER: Viking kom tilbake fra 0-1 og vant til slutt 3-1 over allerede nedrykksklare Kongsvinger. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

• Viking- Kongsvinger 3-1.

Viking avsluttet på hjemmebane med en viss stil etter 3-1 over nedrykksklare Kongsvinger.

I Terje Hauges avskjedskamp som eliteseriedommer trakk Viking det lengste strået. Kampen i seg selv var relativt uinteressant på forhånd, og gikk heller ikke inn i historien som minneverdig.

Kongsvinger spilte for å pynte på statistikken, mens Vikings spilte for anstendigheten foran et hjemmepublikum som aldri har vært mer fåtallig. Det var langt færre på tribunene enn de 9939 solgte billettene tilsa.

Adem Güven ga gjestene ledelsen etter et drøyt kvarter, og hedmarkingene ledet ved pause. Men Viking kom sterkt tilbake etter hvilen. Birkir Bjarnason scoret to ganger i løpet av de første ni minuttene i annen omgang, og ti minutter før full tid la André Danielsen på til 3-1.

Viking noterte dermed sin annen seier på 13 kamper, mens Kongsvinger bare fikk en seier på de siste 16 forsøkene. Hedmarkingene var klare for 1. divisjon på forhånd, mens Viking endte som middelhavsfarer slik klubben gjorde i fjor.

Stortalentet Berisha Den store beholdningen i søndagens oppgjør var Vikings unggutter Birkir Bjarnason, Valon Berisha, Christian Landu Landu og innbytteren Yann-Erik de Lanley. Sistnevnte viste friske takter på vingen, mens Landu Landu gjennom hele sesongen har vist seg som et bra alternativ på flere plasser.

Bjarnason er konstant målfarlig, og Berisha ser ut til å være et av de større talentene i Viking på flere år. 17-åringen med kosovoalbansk opprinnelse og norsk pass er ettertraktet i utlandet, men har valgt å bli værende i Viking for å bygge opp karrieren steg for steg.

For Viking-trener Åge Hareide ble søndagens kamp en oppkvikker etter en traurig høst.

TAKKET AV: Terje Hauge (midten) dømte sin siste tippeligakamp i karrieren på Viking Stadion i kveld.Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
TAKKET AV: Terje Hauge (midten) dømte sin siste tippeligakamp i karrieren på Viking Stadion i kveld.Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

- Mot slutten i dag hadde vi fire tenåringer på banen: Valon Berisha, Christian Landu Landu, Arild Østbø og Yann-Erik de Lanley. Det hører til sjeldenhetene i norsk fotball, og lover bra for framtiden. I de siste seriekampene har vi særlig fått se hvilket potensial som bor i Berisha når han bare får senket skuldrene, sa Hareide.

- En slik avslutning er veldig motiverende. Nå vil jeg bare jobbe enda hardere for å bli bedre, ikke minst på det defensive. Målet neste år er å spille fast, slo 17-åringen fast.

Bedre Kongsvinger var bedre enn man skulle tro ut fra resultatet og bød Viking på god motstand inntil André Danielsen punkterte kampen med sitt langskudd. Ved flere anledninger satte hedmarkingene - anført av en opplagt Adem Güven - Viking-forsvaret på prøver, og viste at Viking stadig har mye å jobbe før siste serierunde og neste sesong.

Kongsvinger-trener Tony Gustavsson er i ferd med å avslutte sitt engasjement i Kongsvinger. Han ser lyst på framtiden for klubben selv om det ble nedrykk:

- Framgang kommer som følge av langsiktig og omfattende utviklingsarbeid, og den prosessen er Kongsvinger godt inne i. Får klubben orden på økonomien, har den absolutt en plass i norsk toppfotball, mener han.

(NTB)