Vikings Valhall-raid

TROMSØ (Dagbladet): Ungutten Ronny Kristensen jubler - og med god grunn: Med årets kanskje viktigste seier klargjorde Viking sine hensikter: Siddisene vil ha medalje.

Kvikke Viking-bein ødela TIL's gjensyn med Valhall Stadion, der tromsøværingene tok sine første steg mot fotballtoppen. For 12 år siden. Kanskje lot vikingene seg inspirere av det norrønne navnet på TIL's reservearena?

For mens ineffektive Tromsø hektet seg sjøl av i medaljekampen, snuser effektive Viking for alvor på medaljeplass og europacup-spill.

-Marginene var på vår side. Tre poeng i Tromsø er en sterk prestasjon. Og Ronny Kristensens gjorde et fabelaktig innhopp, fastlår Viking-sjef Poul-Erik Andreassen.

Det siste har han rett i: Innbytteren skapte tre kjappe målsjanser, og endte opp med å avgjøre kampen. I en trivelig fotballkamp slo et av Vikings hurtigtog til da det gjaldt som mest.

- Vi kan ikke vinne serien, men nå stiger troen på medalje og UEFA-cup. Og det er mer enn vi turde håpe på før denne sesongen startet, sier Andreassen.

TIL-trener Håkan Sandberg fornektet seg ikke: Da kampuret viste 90 minutter satte han kursen rett mot dommer Jon Skjervold. En oppbrakt svenske-trener mente mannen i sort snøt TIL for en scoring og et soleklart straffespark.