Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vikingskipet er best i verden

VIKINGSKIPET (Dagbladet :på nettet): Tyske Gunda N-Stirnemann satte i dag verdensrekord på 5000-meter og allround sammenlagt. - Vikingskipet er den beste hallen i verden for meg nå, sier kvinnen som har hele åtte verdensmesterskapsseire på samvittigheten.

Og Gunda vet hva hun snakker om: Sitt første VM vant tyskeren i 1991 - på Hamar. Hittil i karrieren har hun vunnet åtte mesterskap, hun har 24 gull på enkeltdistanser, fire sølv, en bronse. Foreløpig er det ikke bestemt om Vikingskipet skal være skøytefolkets hall i fortsettelsen. Skøyteforbundet og sjefene i HOA - Hamar Olympiske Anlegg - er ikke enige i om hvor mange dager det skal være is i hallen per år.

- Du kan da ikke mene at det er siste gang det blir arrangert et skøytemesterskap her. Hallen er jo så fin. Denne helga har den vært best i verden, sier Gunda til Dagbladet :på nettet.

Stolt

Tyskeren har en utrolig merittliste å se tilbake på. Vil hun fortsette til hun er verdensmester 10 ganger, spørres det på pressekonferansen.

- Jeg er stolt av hva jeg har fått til. Helt vanvittig - også for meg. Jeg har hatt en fin karriere, sier tyskeren fornøyd.

Foreløpig har hun ikke bestemt seg for hvor lenge hun kommer til å fortsette på skøyter.

- Det ligger hardt arbeid bak og jeg tar en sesong av gangen. Vi får se, forteller Gunda. I kveld skal hun feire

de to verdensrekordene sine sammen med familien. Hele 15 av hennes nærmeste har kommet til Hamar for å se Gunda gå på skøyter.

- Nå skal vi feire både her og hjemme, sier Gunda får hun haster avgårde til de obligatoriske dopingprøvene.

PS: Gundas nye rekord på 5000-meter lyder på 6.57,24. En forbedring av hennes rekord med over halvannet sekund.

<B>FIN HALL:</B> - Du kan da ikke mene at det er siste gang det blir arrangert et skøytemesterskap her, sier Gunda til Dagbladet :på nettet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media