Vikingskipet ødelegger for norske OL-håp

Den norske skøytetroppens største problem i OL-forberedelsene ligger på hjemmebane - eller rettere mangel på sådan. Fra 4. januar til det smeller i Nagano blir det ikke is i Vikingskipet.

- Det betyr at vi må forberede oss andre steder. Og det betyr igjen at de siste seks ukene før OL får vi ikke trent på hjemmebane, sier elitetrener Svein-Håvard Sletten.

Knallharde krav

Moderne skøytesport er blitt en hallidrett. For å finslipe teknikk må det gås på glatt, hard og rask is. Det finner man ikke utendørs i Norge.

Krangelen om islegging av Vikingskipet har rast siden OL-året 1994.

Denne sesongen er det totalt planlagt 60 dager med is i OL-hallen. Andre innendørsbaner som Calgary og Milwaukee er islagt nesten hele året.

Etter verdenscupen i Heerenveen til helgen drar all-rounderne til Hamar, hvor rekordene skal falle den 13. og 14. desember. Deretter blir det is fra 27. desember til 4. januar, før isen igjen smeltes for å gi plass til andre arrangementer.

I steden for blir det hotellopphold og trening i utlendighet for våre OL-håp: Roger Strøm, Kjell Storelid og de andre skøytegutta.

(NTB)