Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vikingstad i verdensklasse

LILLEHAMMER (Dagbladet): Norge- Tsjekkia 3- 6. Tore Vikingstad leverte ishockey i verdensklasse. Men i likhet med resten av landslaget sliter 23-åringen med å score.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal Norge overleve i A-VM, må det bli mål på slike sjanser.

Norge tapte sin åttende treningskamp på rad. Men Boork henger ikke med hodet av den grunn.

- Se ikke for mye på resultatene, men på motstanderne. Vi har helt bevisst øvd oss mot de fire beste fra VM i fjor. Min plan har hele tida vært å matche hardt for å få tempo i kroppen, sier Boork til Dagbladet.

- Har dere lykkes?

- Absolutt. Vi spilte jevnt med Tsjekkia og er der vi skal være før åpningskampen mot Italia i morgen.

Sjanser nok

Men som så mange ganger tidligere fikk Norge noen billige baklengsmål imot. Rob Schistad burde tatt minst ett, kanskje to, av de tsjekkiske scoringene.

  • Norge må bli flinkere til å omsette sjansene i tellende resultat. Skuddstatistikken 26- 34 skal ikke gi tremålstap.

- Klart vi burde score mer. Vi hadde nok sjanser til å lage flere enn de tre vi fikk. Mot så gode nasjoner er det viktig å utnytte det vi får, sier Leif Boork.

- Og det er riktig at vi ikke er verdens beste defensivt. Men Tsjekkia er suverene i kontringsfasen og ga oss store problemer.

- Men vi kommer ikke videre uten å øve mot de beste.

Ikke keeperproblem

- Rob Schistad burde vel avverget noen av målene?

- Det er riktig. Men jeg er ikke enig i at vi har et målvaktproblem. Rob hadde også en rekke praktredninger. Antall skudd lyver dessuten litt, for tsjekkerne fikk langt flere åpne målsjanser enn oss. Skuddene kom mer samlet rett foran mål, og da er det lettere å score.

- Hva lærte du av denne kampen?

- At Norge ikke vil dumme seg ut i VM. Og at Tsjekkia godt kan bli verdensmester.

- Så god var nemlig denne motstanderen, sier Leif Boork.

I VM-FORM:</B> Tore Vikingstad gjorde sakene sine bra mot Tsjekkia i går. Men han mener Norges bør få større uttelling på sjansene.