Vikingtokt i vest

Bodø/Glimt stjal med seg et poeng mot Viking, som fortsatt står uten seier på sin nye stadion.

(Dagbladet.no, Viking-Bodø/Glimt 1-1): Til tross for total overkjøring i andre omgang og et dusin store sjanser, klarte ikke Viking å avgjøre kampen hjemme mot svake Bodø/Glimt.

Etter 32 minutter tok Glimt ledelsen som Viking slet med å utlikne resten av kampen. Og for et mål.

Drømmemål

Olav Råstad la inn til Stig Johansen som headet tilbake i feltet. Fra få meters hold kunne Glimts toppscorer Aasmund Bjørkan sette ballen i mål. Tre touch, tre spillere og Viking-forsvaret totalt utspilt.

På vei inn til pausen fortalte publikum hva de mente om prestasjonene til hjemmelaget: de pep. Og når hjemmepublikummet piper er glisene størst hos gjestene.

- Det var et skikkelig deilig mål. Nå tror jeg det holder helt inn, gliste målscorer Bjørkan til NRK på vei inn i garderoben.

Men Bjørkan tok grundig feil.

- Feige

I stedet for å fortsette å true Viking med vante Glimt-kontringer, ble nordlendingene stående å se på Viking spille deilig fotball.

- Vi ble for feige etter scoringen og kom aldri inn i kampen i andre omgang. Vi var rett og slett dårlige, sier Glim-trener Øystein Gåre til NTB om andreomgangen.

Og når et lag blir kjørt sønder og sammen i en hel andre omgang, kommer til slutt baklengsmålet. På personlige feil.

Tor Egil Horn i Glimt-målet vartet opp med to enorme keepertabber forrige uke mot Fredrikstad. I dag noterte den uheldige keeperen bare en grov feilberegning.

Horn stormet ut på halvdistanse på et innlegg fra venstre, og den meget positive innbytteren Tom Sanne kunne sette ballen i åpent mål.

- Det er alltid kjekt å score, men jeg synes vi fortjente tre poeng i dag. Vi sliter med å omsette sjansene i mål, og jeg kan ikke helt forklare hvorfor, sier Sanne.

- Flere må overbevise

Midlertidig Viking-trener Bjarne Berntsen var overhodet ikke fornøyd med klubbens sjette uavgjorte kamp i år.

- Jeg er selvsagt ikke fornøyd med at vi spilte uavgjort nok en gang. Vi var for svake i første omgang, men i annen ble det langt bedre. Vi hadde sjanser nok til å vinne, men vi mangler fortsatt det lille ekstra.

- Vi jobber knallhardt alle sammen. Flere av spillerne må bevise at de fortjener en plass i stallen ut sesongen, advarer Berntsen, som er Viking-trener fram til Roy Hodgson tar over 14. juli.

Øystein Gåre og Bodø/Glimt takket og bukket for poenget.

- Jeg innrømmer at vi var heldige som fikk med oss et poeng. Spillerne hadde ikke ork til å stå på. De så rett og slett slitne ut.

RANET: Her setter Aasmund Bjørkan inn 1-<wbr>0-<wbr>målet. Det holdt nesten helt inn.