- Viktig å få lag vi kan slå

I dag håper Åge Hareide på å trekke lag vi kan slå i VM-kvalifiseringen. Og i sine første privatkamper vil han helst møte lag fra Øst-Europa.

FRANKFURT (Dagbladet): I går landet Hareide i Frankfurt til sitt første oppdrag som landslagssjef. Trekningen av gruppene i kvalifiseringen for VM i Tyskland i 2006 skjer klokka 17.00 i dag.

- VM-trekning har jeg ikke vært med på før. Alt er nytt og veldig spennende, ikke minst fordi dette er veldig viktig. Men i en trekning er det jo slumpen som avgjør, sier Hareide som har med seg fotballpresident Per Ravn Omdal, samt generalsekretær Karen Espelund, Svein Rustad og Tore Krogstad fra NFF-adminstrasjonen til Frankfurt.

- Det viktigste er at vi får lag som vi tror vi kan slå. Det er mye, mye viktigere enn attraktivitet. Og får vi en god start på kvaliken, så fyller vi Ullevaal uansett, sier Hareide.

Uforutsigbare

VM-trekninga er en møteplass for hele Fotball-Europa og de fem fra NFF dro rett i møter om mulige privatkamper i går. For øyeblikket har ikke Norge en eneste landskamp på programmet, men Hareide vet hvor han vil.

- Vi må møte østeuropeiske lag. Slik trekningen er lagt opp, er det stor risiko for at vi møter lag derfra i VM-kvaliken. Derfor må vi trimme oss mot dem, kanskje spesielt på bortebane. Så får vi heller prøve å få attraktive og sterke motstandere hjemme.

- Det er også viktig å øve mot østeuropeiske lag fordi de ikke er så forutsigbare som vesteuropeiske lag, sier Hareide.

- Tyskland interessant

Dessuten har de fleste av de beste lagene fra Vest-Europa allerede avtalt kamper på de internasjonale datoene fram til EM-sluttspillet i juni. 18. februar er Italia ledige. 28. april er Tyskland, Nederland, Italia, Spania og England ledige.

- Tyskland er helt klart interessante, sier Hareide.

- Problemet er at det står 15 lag i kø for å møte Tyskland, sier Per Ravn Omdal.

Fotballpresidenten skal som kjent gi seg som fotballpresident.

- Men NFF har oppfordret meg til å stille til gjenvalg i UEFA, sier Omdal som sitter som visepresident i UEFA-styret.

Og han vurderer å si ja.

- Jeg må bestemme meg i løpet av et par måneder, sier Omdal.

Han mener det er viktig for NFF å ha representanter høyt i internasjonal fotballpolitikk.

- Og det er komplisert å få med folk. Det er ikke automatikk i at en ny nordmann får plass når jeg gir meg.

SPENNENDE: Norges nye landslagssjef Åge Hareide er på plass i Frankfurt foran kveldens trekning. - VM-trekning har jeg ikke vært med på før. Alt er nytt og veldig spennende, ikke minst fordi dette er veldig viktig, sier Hareide.