Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

– Viktig å holde statistikken

Våken Kristoff belønnet med ny femteplass i Flandern rundt.

I TOPPEN: Kristoff ble topp fem i Flandern rundt igjen. FOTO: Tim de Waele
I TOPPEN: Kristoff ble topp fem i Flandern rundt igjen. FOTO: Tim de Waele Vis mer

OUDENAARDE (procycling.no): Livet imiterte spøken. Kanskje går vinnerbruddet allerede på Muuren, 95 kilometer fra mål, sa en spøkefull Alexander Kristoff to dager før Flandern rundt.

– Det er tøft å kjøre inn der fra. Nesten 100 kilometer til mål og mye tunge betongveier inn mot neste bakke. Så det er kanskje ikke så realistisk, sa Katusha-Alepcin-rytteren.

Men tidlige angrep har preget de andre brosteinsklassikerne i Belgia denne sesongen. En old school-type sykling man sjeldent ser utenfor de flamske rittene.

Så da Quick-Step satte fart på Muuren, hadde kanskje Kristoff ikke noe valg, enn å ta sin egen spøk på alvor. For det var nemlig på den ikoniske brosteinsbakken i Geraardsbergen, at den første avgjørende utskillelsen skjedde i søndagens 101. utgave.

– Jeg hadde i bakhode at det kunne skje noe der. Derfor var jeg bra posisjonert. Boonen og Gilbert kjørte på. Det skilte seg ut en gruppe, som jeg tenkte ville kjøre langt. Jeg hadde gode bein og var med, sier Kristoff til procycling.no.

Mens nordmannen var på hugget, nølte storfavorittene Greg Van Avermaet (BMC) og Peter Sagan (Bora-hansgrohe). 14-mannsgruppen inneholdt QuickStep-trioen Tom Boonen, Philippe Gilbert og Matteo Trentin, samt Sep Vanmaracke (Cannondale) og Japser Stuyven (Trek-Segafredo).

En gnistrende Gilbert angrep på ny i Oude Kwaremont og kjøre deretter 55 kilometer solo inn til seier. Kristoff beit seg fast i gruppen bak, der Sagan og Van Avermaet omsider kom seg opp.

Frakjørt på Taaienberg

Men på Taaienberg hadde ikke Kristoff krefter til å følge de beste. Nordmannen ble til slutt nummer fem, en snaut minutt bak den suverene Gilbert.

– Jeg var helt ferdig. Tror nok fem var det beste jeg kunne bli. Vi tok igjen en gruppe på slutten og jeg tok spurten der. Men ikke i nærheten å henge med de beste, sier Kristoff videre.

– Jeg satt egentlig i fin posisjon på Taaienberg og hadde fin rytme. Men når de beste girer opp to ganger, klarer jeg ikke å følge. Jeg var egentlig på forskudd i dag i en gruppen foran. Men vi blir tatt igjen litt tidligere enn jeg hadde håpet. Jeg håpte at Sagan og Van Avermaet skulle komme opp etter Taaienberg og at vi skulle ligge foran helt til Kruisberg for eksempel. Men da det ikke skjedde, så var nok fem det beste jeg kunne bli i dag.

Dette er fjerde gang på rad at Kristoff blir blant de fem beste i Flandern rundt. Seieren fra 2015 er inkludert i den imponerende statistikken. 29-åringen har havnet topp ti i 12 av de siste 14 monumentene han har startet siden 2013.

– Jeg så Gilbert kjøre vekk, men hadde ikke sjans å kjøre med han. Jeg har vært topp fem i mange år nå. Det er viktig å holde den statikken. Men jeg håpte på noe mer. Spesielt ettersom jeg klarte å komme inn i gruppen i front.

Saken er levert av procycling.no!