- Viktig å være best

- Med hardt arbeid er alt mulig, sier Real Madrid-spilleren Luis Figo (28). I går ble han overraskende kåret til årets spiller foran klubbkameraten Raul og Manchester United-stjernen David Beckham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I Spania var Raul favoritt til å vinne prisen. Figo har ikke vært like god i år som tidligere, sier spaniaproff Dan Eggen til Dagbladet.

130 av verdens landslagssjefer deltok i avstemningen, og Figo ble i går den første portugisiske vinneren av den prestisjefylte FIFA-prisen. I fjor måtte han se seg slått av franske Zinedine Zidane.

- Det er en vanskelig pris å vinne. I fjor kom jeg på andreplass. Når jeg også i år kom til finalen, så håpet jeg selvsagt på å gå helt til topps, sier Luis Figo, som mottok prisen fra FIFA-president Sepp Blatter under en seremoni i Zürich i går.

Sterk og teknisk

- Figo har alt som skal til for å bli best. Han er sterk, kjapp og teknisk. Kort sagt, en veldig god fotballspiller, mener Dan Eggen.

Årets spiller siste ti år

1992: Marco van Basten,

1993: Roberto Baggio, Italia

1994: Romario, Brasil

1995: George Weah, Liberia

1996: Ronaldo, Brasil

1997: Ronaldo

1998: Zinedine Zidane, Frankrike

1999: Rivaldo, Brasil

2000: Zidane

2001: Figo, Portugal

Kåringen har skjedd ved at 132 landslagstrenere nominere de tre beste spillerne i 2001 i regi av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Som forsvarsspiller på det spanske laget Alavés, har nordmannen flere ganger spilt mot Real Madrids stjernespiller. Topplaget er vanskelig å slå, og Figo er hard å møte.

- Mot en slik spiller blir det laget mange frispark. Han er vanskelig å stoppe, og ofte må motspillerne ty til skitne triks, sier Eggen, som for tida er skadet.

Rutinert og dyr

Luis Figo begynte sin karriere i Sporting Lisbon, før han flyttet til Barcelona i 1995. Som 19-åring fikk han innpass på landslaget, men det var først under EM i fjor, som 27-åring, at portugiseren virkelig ble lagt merke til.

En måned seinere fikk Figo sitt livs tilbud fra Real Madrid. For svimlende 485 millioner kroner gikk han til den spanske toppklubben - en overgangssum som gjorde den tidligere Barcelona-spilleren til verdens dyreste fotballspiller.

I år ha r den rutinerte angrepsspilleren hjulpet Real Madrid til spansk seriegull og Portugal til VM-sluttspill.

Figos lagkamerater på Real Madrid, Raul og Zidane, ble også nominert til FIFA-prisen, men portugiseren trakk det lengste strået denne gangen.

- Det er viktig for meg å bli sett på som en av verdens beste fotballspillere. Jeg spiller på et lag som har gjort det mulig for meg å være her. Med hardt arbeid er alt mulig, sier Luis Figo.

SEIERHERREN: Real Madrid-spilleren Luis Figo jubler etter en scoring mot Bayern München i en UEFA-kamp tidligere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer