- Viktig å vinne mot Norge

Dunga vil ha en god start, den nye brasilianske landslagssjefen stiller store krav til stjernene sine.

(Dagbladet.no): Brasils nye landslagssjef, Dunga, presenterte i dag sin første landslagstropp - troppen til kampen i og mot Norge den 16. august.

22-mannstroppen, som er en blanding av kjente og ukjente navn, har fått blandet mottakelse i Norge.

Hareide tror på tøff motstand

Morten Gamst Pedersen synes for eksempel at det er litt kjedelig at de største stjernene uteblir.

Norges landslagssjef, Åge Hareide, tar ut sin tropp mandag den 7. august. Han er sikker på at han vil møte tøff motstand.

- Jeg er helt sikker på at nye brasilianske spillere har et ønske om å vise seg fram for den nye landslagsjefen, og at det brasilianske laget blir like sterkt, sier Hareide.

- Viktig å vinne

Skal vi tolke Dungas uttalelser i dag, blir det iallfall et tent Brasil-lag som entrer Ullevaal-matta.

STOR STÅHEI: Brasil ventet i spenning på Dungas første landslagstropp, troppen til kampen mot Norge den 16. august. Foto: SERGIO MORAES/REUTERS/SCANPIX
STOR STÅHEI: Brasil ventet i spenning på Dungas første landslagstropp, troppen til kampen mot Norge den 16. august. Foto: SERGIO MORAES/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Det er viktig å vinne. Jeg ønsker en motivert spillergruppe, jeg ønsker å føle at spillerne er tilstede med kropp, sjel, hode og - ikke minst - hjerte, sier den tidligere Brasil-kapteinen til TV-stasjonen Globo.

Med den nye treneren, følger nye takter. Blant annet er det ventet at «de magiske fire» (Ronaldo, Ronaldinho, Adriano og Kakà) kan bli splittet, for å balansere det defensive bedre mot det offensive.

- Må ha rett innstilling

Samtidig er Dunga klar på at også Ronaldo, den mest utsatte av de fire, kan bli tatt inn i varmen igjen.

- Døra er ikke stengt for noen. Spillerne som ikke er med nå, kan komme tilbake. Men de må være motiverte og ha den rette innstillingen, sa Dunga med tydelig henvisning til at den innstillingen manglet litt under VM.

I dag ble det for øvrig klart at Brasil vil følge opp kampen mot Norge med et møte med Argentina den 2. september. Denne kampen avvikles på Arsenals nye Emirates stadion i London.

- Viktig å vinne mot Norge
PÅ VENT: Ronaldo er en av stjernene som er utelatt fra Brasil-troppen til kampen mot Norge. Men han vil få nye sjanser, forsikrer landslagssjef Dunga.