SPILLEKLAR: Wayne Bridge (t.h.) er tilbake etter skade, og aktuell for Manchester City borte mot Hull i morgen. Manager Roberto Mancini sier Bridge har hatt det vanskelig mentalt, men at det ikke har påvirket ham på treningsfeltet. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
SPILLEKLAR: Wayne Bridge (t.h.) er tilbake etter skade, og aktuell for Manchester City borte mot Hull i morgen. Manager Roberto Mancini sier Bridge har hatt det vanskelig mentalt, men at det ikke har påvirket ham på treningsfeltet. Foto: Phil Noble, Reuters/ScanpixVis mer

- Viktig at Bridge ikke tenker på den andre personen

City-manager Mancini vil ha ham i spill.

||| (Dagbladet): Wayne Bridge er tilbake etter skade, og meldt spilleklar for Manchester City foran helgas møte med Hull.

Men City-manager Roberto Mancini legger ikke skjul på at oppstyret rundt John Terrys påståtte affære med Bridges ekskjæreste Vanessa Perroncel har gått innpå venstrebacken.

Tidlig denne uka møtte han nemlig Fabio Capellos assistent Franco Baldini.

- Jeg snakket med Baldini mandag morgen. Han spurte meg om Wayne og jeg fortalte ham at han trente hver dag. Jeg sa at han ikke har det bra mentalt om dagen, men at det ikke er et problem på treningsfeltet, sier Mancini ifølge Sporting Life.

Møtes i dag- Det er viktig at han kan spille nå, og ikke tenker på den andre personen, sier Mancini.

Det er uklart om han med «den andre» sikter til Vanessa Perroncel eller John Terry.

Det er også usikkert hvordan Bridge vil forholde seg til å spille landskamper sammen med Terry igjen.

Fabio Capello er ventet å møte John Terry i ettermiddag. Etter samtalen vil Capello trolig annonsere om han gir Terry tillit videre som landslagskaptein.

Kapteinsrollen har stor symbolsk betydning i England. Rent sportslig har det nok mindre å si hvem som løper rundt med det elastiske båndet rundt venstre overarm.

KAPTEIN IKKE SÅ VIKTIG: Roy Keane mener kapteinsrollen er overvurdert. Foto: Andrew Winning, Reuters/Scanpix
KAPTEIN IKKE SÅ VIKTIG: Roy Keane mener kapteinsrollen er overvurdert. Foto: Andrew Winning, Reuters/Scanpix Vis mer

Kapteinsrollen overvurdert?Tidligere landslagssjef Graham Taylor mener det legges for mye vekt på hvem som er kaptein.

- Det viktige er hvordan Terry presterer som spiller, ikke om han er kaptein. Det er en ære å være kaptein for England, men om vi sier at vi vil savne John Terry mer som kaptein enn vi ville savnet ham som spiller, er noe helt galt, sier Taylor til BBC.

Det samme sier Roy Keane, tidligere mangeårig Manchester United-kaptein, nå Ipswich-manager.

- Hvis England skal ha noen sjanse til å vinne VM, kan de ikke stole på én kaptein. De har tre eller fire kapteinstyper, om det så er Rio Ferdinand, Wayne Rooney eller noen andre, sier Keane til Daily Mail.

Keane mener England har en god sjanse til å vinne VM med eller uten Terry som kaptein. Flere av spillerne på laget er kapteiner på klubblagene sine uansett.

- Om du ikke har bindet rundt armen, betyr det at du ikke kan lede folk eller kjempe og slåss sammen med dem? Selvsagt ikke, sier Keane.