SLAPP INN PORTUGALS TREDJE: Anders Lindegaard  og Dennis Rommedahl  fortvilte da Cristiano Ronaldo la på til 3-0 i Porto fredag kveld. Foto: AP/Paulo Duarte
SLAPP INN PORTUGALS TREDJE: Anders Lindegaard og Dennis Rommedahl fortvilte da Cristiano Ronaldo la på til 3-0 i Porto fredag kveld. Foto: AP/Paulo DuarteVis mer

- Viktig at jeg kommer meg til en annen liga

Dansk Aafk-keeper vil selges i vinter.

||| (Dagbladet): Aalesund-målvakt Anders Lindegaard var en av få danske spillere som fikk skryt etter 1-3 mot Portugal fredag kveld.

26-åringen vil beholde keeperplassen på det danske landslaget, og derfor ønsker han seg vekk fra Aalesund og Tippeligaen.

- Det er viktig at jeg kommer til en annen liga enn den norske. Jeg har aldri lagt skjul på hva mine ambisjoner er. Hvis min karrereutvikling skal fortsette, så er det klart at et klubbskifte må på plass på et eller annet tidspunkt, sier Lindegaard til dansk TV2.

United-speider Manchester United snuser på den tidligere OB-keeperen, og ifølge Daily Mail var en United-speider på plass igjen da Lindegaard kom inn som innbytter i Portugal fredag.

Han står mot Kypros igjen i morgen, fordi Stoke-keeper Thomas Sørensen ble hofteskadd i Portugal. Lindegard noterer da sine tredje landskamp, den første kom mot Island i september.

En slik utvikling hadde ikke Aafk-keeperen engang fantasert om.

KEEPER REISTE HJEM: Thomas Sørensen er skadd, slik at Anders Lindegaard fortsetter i det danske målet etter innhoppet fredag. Foto: AP/Paulo Duarte
KEEPER REISTE HJEM: Thomas Sørensen er skadd, slik at Anders Lindegaard fortsetter i det danske målet etter innhoppet fredag. Foto: AP/Paulo Duarte Vis mer

- Da ville jeg spurt om du tror på julenissen. Det er klart at det er et drømmescenario, som jeg ikke i min villeste fantasi hadde forestilt meg. Å få spille tre kamper, siden jeg kom i betraktning, er som å vinne i lotteriet, sier Lindegaard til Dansk Radio.

Drømmer om vinterbytte Dansken sier han ikke vil spekulere i hvilke klubber han kan ende opp i, men håper at noe skjer allerede når overgangsvinduet åpner over nyttår.

- Jeg drømmer selvfølgelig om et klubbskifte i vinter, men det er ikke noe jeg er herre over selv, sier keeperen.

Danmark er nummer tre i Norges EM-gruppe, og trenger sårt en seier mot kypriotene i Parken i morgen kveld.