- Viktig at Knut ønsket meg videre

«Rambo» redd for å framstå som gjedde i sivet.

LERKENDAL (Dagbladet.no): - Sent i går kveld kom Trond og lurte på om han så ut som gjedden i sivet.., sa en gråtkvalt Tørum, før han måtte forlate dagens pressekonferanse et minutt for å samle seg.

Tidligere Knut Tørum-assistent Trond Henriksen rykket nemlig opp i gradene på Lerkendal da kameraten Tørum fikk sparken. Ut sesongen er han hovedtrener for Rosenborg.

Men noen gjedde er han ikke. Ifølge den tidligere RBK-backen, med tilnavnet «Rambo», var det helt sentralt at vennen Knut Tørum mente han burde fortsette på Lerkendal.

- Jeg har jo et medansvar for det som har skjedd i Rosenborg i år. Derfor var det viktig for meg at det var Knut selv som mente at jeg skulle bli med videre, sier Henriksen, som har et nært forhold til den avgåtte treneren.

- Vi er kompiser, og har et veldig godt forhold som venner og kolleger. I tillegg har barn og koner mye kontakt, så det er helt klart knyttet blandede følelser til at Knut drar, sier han.

Mot valencia i går kveld stilte trønderne med to spisser på topp. Det kan bli starten på fortsettelsen.

- Med Yssouf Koné og Steffen Iversen der framme får vi to sterke målgjørere på topp. Det går an å spille på RBK-måten med to spisser, selv om vi ikke bruker rene kanter, mener Henriksen.

HANS FØRSTE TRENING: Trond Henriksen ledet i dag sin første trening som hovedtrener i Rosenborg. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
HANS FØRSTE TRENING: Trond Henriksen ledet i dag sin første trening som hovedtrener i Rosenborg. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
INGEN GJEDDE: Knut Tørum anbefalte Trond Henriksen på sitt varmeste. Det var viktig for den midlertidig ansatte hovedtreneren.