- Viktig at Nils fortsetter

TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er Nils som er hoveddrivkraften i denne klubben. Det er veldig viktig at han fortsetter. Det skal det aldri være noen tvil om, sier Ola By Rise.

Ola By Rise ledet RBK-treninga i går. Etterpå fikk han spørsmål om det er riktig at Nils Arne Eggen var inne på å si opp jobben dagen før.

- Jeg håper at det ikke blir sånn. Men det er ingen som er upåvirket av ting som skjer rundt oss. Det gjelder uansett hvilken rolle du er i, sier treneren, som har fullt ansvar for laget i dagene som kommer.

- Tærer det på humøret at det har vært dårlige resultater i det siste?

- Det er helt opplagt. I en fotballklubb like før seriestart er lunta kort. Enkelte steder er lunta helt vekk. Med de resultatene vi har hatt i vinter, er luntene kortere enn de bruker å være. Det gjelder for Nils, for meg, for spillerne og for alle rundt oss.

Stort ansvar

Ola By Rise beskriver ellers livet i RBK foran seriestart på denne måten:

- Vi er i en situasjon hvor vi har hatt suksess i veldig mange år, og forventningene er store. Så har vi en vinter bak oss hvor vi har sluppet inn uvanlig mange og dumme mål. Derfor har vi vunnet mindre enn vanlig.

- Så har vi et bygg som reiser seg i bakgrunnen (Nye Lerkendal stadion), som alle føler et veldig stort ansvar for. Vi er avhengige av sportslige prestasjoner for å finansiere dette. Vi har samtidig en veldig etablert stamme av spillere som heller ikke har lyktes i vinter.

- Men det er ingen ting som ligger for og blokkerer i forhold til den jobbinga vi gjør. Ingen ting blir liggende i systemet. Vi er ikke perfekte, men vi gjør så godt vi kan, og vi er flinke til å legge ting bak oss.

Spennende

Når det gjelder konflikten med Nils Arne Eggen forleden, insisterer han på at den er opp- og avgjort.

- Det ligger ingen ting igjen. Plumboen har passert systemet.