BLIR STYRESAK: Brevet der to landslagsutøvere skriver at friidrettspresident Svein Arne Hansen virket «tilsynelatende beruset» på en bankett i Russland, blir tatt på alvor av forbundet, og skal opp i styret. Foto: NTB Scanpix
BLIR STYRESAK: Brevet der to landslagsutøvere skriver at friidrettspresident Svein Arne Hansen virket «tilsynelatende beruset» på en bankett i Russland, blir tatt på alvor av forbundet, og skal opp i styret. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Viktig at vi har åpenhet for varsling

Friidrettsforbundet tar skandalebrevet til styret.

(Dagbladet): I går ble det kjent at friidrettsutøverne Kristin Sundsteigen og Grete Etholm hadde sendt et brev til forbundet hvor de tok opp flere ting de fant kritikkverdige under avslutningsbanketten for lag-VM i Russland.

Blant annet ble det i brevet hevdet at friidrettspresident Svein Arne Hansen virket «tilsynelatende beruset».

Dette har Hansen selv blankt avvist.

Også flere andre personer som var til stede under banketten, avviser at Hansen var beruset. Dagbladet snakket tidligere i dag med generalsekretæren i det europeiske friidrettsforbundet, Christian Milz, som sier han var sammen med Hansen hele kvelden. Milz sier til Dagbladet at friidrettspresidenten slett ikke var påvirket under banketten.

Tas på alvor For Hansen, som i tillegg til det norske vervet, også er president i det europeiske friidrettsforbundet, kan påstandene om han skal ha vært tydelig beruset, bli en belastning.

Men selv om flere vitner avviser påstanden i brevet, tas det likevel på alvor i Norges Friidrettsforbund.

- Vi tar utstpillet på alvor og kommer til å styrebehandle brevet. Det er viktig at vi har åpenhet om slike ting. Det skal være takhøyde for varsling hos oss. Vi vil ha en god dialog med utøverne som har skrevet brevet og tar innspillene deres på største alvor, sier visepresident Tore Hordnes til Dagbladet.

- Selv om påstanden om Hansen virker å være usann?

- Jeg opplever det slik at utøverne har hatt en opplevelse av at han kan ha vært beruset, sier Hordnes, som selv var til stede på den angjeldende banketten i Russland. Han snakket selv med Hansen flere ganger den kvelden, og benekter at presidenten var beruset.

Internt brev I brevet fra Sundsteigen og Etland blir det også pekt på at en norsk utøver var så beruset at han ikke klarte å ta vare på seg selv.

- Vi har våre retningslinjer, og dette vil bli fulgt opp i henhold til disse. Selvsagt også overfor den aktuelle utøveren, sier Hordnes til Dagbladet.

-  Hvordan følger dere opp brevskriverne?

- På største alvor. Vi vil som sagt ha en god dialog med dem, og vi tar dette med stort alvor. Vi kommer på ingen måte til å gå etter dem på noe vis. De har sin opplevelse, og gitt uttrykk for hvordan de oppfattet den.

- Men, de hadde jo ikke på noe tidspunkt ment at dette skulle komme offentligheten for øre. Dette var ment som et internt brev, og det er uheldig at det kom ut, sier Hordnes.

Det var TV2 som i går offentliggjorde hele brevet.

- Kommer dere til å forsøke å finne lekkasjen og ta rede på hvordan dette havnet hos TV2?

- Det har vi ikke tatt stilling til, sier Tore Hordnes.