Viktig bortemål for VIF

Lyn får det tøffere.

(Dagbladet.no:) Djurgården - Vålerenga 2-1. Allerede etter ni minutter sendte Tobias Hysén Djurgården i ledelsen Royal League-kvartfinalen mot Vålerenga. Han klinte til fra 11 meter på en 45-graderspasning, og skuddet gikk via tverrliggeren og i mål. Arni Gautur Arason var sjanseløs.

Oslo-laget hevet seg noe etter dette, og utover i omgangen skapte Enga flere halvsjanser. Men ingen like store som den Hysén hadde rett før pause, som headet rett på Arason fra kloss hold.

Halvveis ut i 2. omgangen gjorde han opp for seg. Hysén stakk fra Mbulelo Mabizela, og plasserte ballen kontrollert under Arason.

Vålerenga scoret det viktige bortemålet ni minutter før slutt. Magne Hoseth slo inn fra sida, og Morten Berre headet i det lengste hjørnet.

Til tross for tap har dermed Vålerenga et godt utgangspunkt foran returoppgjøret.

- Det bølge litt fram og tilbake i dag, men det var nok greit med 2-1. Vi kommer til å gi alt for å vinne returkampen, sier Berre til Canal+.

Han medgir at målet hans er svært viktig med tanke på sjansene for avansement til semifinalen. En som ikke er like glad for den scoringen er Hysén.

- Det er synd at de fikk det målet, men vi leder i hvert fall. Holder vi nullen i bortekampen, vinner vi, sier han til Canal+.

REDUSERTE: Morten Berre scoret ni minutter før slutt. Foto: REUTERS
REDUSERTE: Morten Berre scoret ni minutter før slutt. Foto: REUTERS Vis mer

Tøft for Lyn

Lyn - Midtjylland 1-3. Vålerenga lå under etter ni minutter. Da 11 minutter av kampen mellom Lyn og Midtjylland var spilt i Tønsberg, ledet danskene med to mål.

Klaus Kærgård og Dennis Sørensen scoret etter henholdsvis corner og innlegg.

Daniel Theorin tente Lyn-håpet rett før pause, da han styrte et Tomasz Sokolowski-skudd i mål.

Sørensen headet i tverrliggeren rett etter pause, og noen minutter etter det igjen økte Kærgård ledelsen med et skudd i krysset.

Lyn har dermed et veldig tøft utgangspunkt foran bortekampen i Danmark.