- Viktig for hele OL

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl reiser ens ærend til Zagreb i dag for å følge håndballjentenes kamp om en OL-billett på nært hold.

ZAGREB (Dagbladet): - Nå som håndballjentene skal spille en avgjørende kamp om OL-billetten ser jeg det som en selvfølge å reise ned for å se dem. Det er viktig å vise dem hvor viktige de er for oss, sier Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

Toppidrettssjefen ser på håndballjentene som en sterk medaljekandidat i Athen, selv om de er ute av medaljekampen i årets VM.

- Det er så små marginer som skiller. Håndballjentene har vært noen utrolige medaljeleverandører, og det er ingen grunn til at de ikke skal være det i Athen-OL. Derfor er det utrolig viktig at de vinner mot Spania. Jeg er spent, men tror de klarer det, sier Stensbøl til Dagbladet.

Viktigste kampen

Norge er nødt til å slå Spania i dag for å sikre seg 5. plassen, som sikrer den siste europeiske plassen i neste års OL-turnering i Athen. Landslagstrener Marit Breivik nektet i går konsekvent å snakke om skuffelsen over ikke å komme til en semifinale i VM. Hun ville bruke all energi på dagens kamp.

Slik tenker også Stensbøl.

- VM-gull var det viktigste målet for en uke siden. Det er trist at det gikk skeis, men VM er nå historie. Nå er det OL-kvaliken som er viktigst. Dagens oppgjør er nå den viktigste kampen for Norge i VM.

Kulturbærere

Stensbøl ser ikke på håndballjentene som bare en medaljekandidat. Han mener det er viktig for hele OL-troppen at jentene kommer seg til Athen.

- De har vært flaggskipet for norsk kvinneidrett i 15 år, og de er kulturbærere i OL-sammenheng. De er et muntrasjonsråd, de er sosiale - og ikke minst: de er også attraktive for de andre norske OL-utøverne når de skal se annen idrett under OL. Derfor er de viktige for hele OL, sier Stensbøl.

Han har fulgt alle Norges VM-kamper direkte på TV, med unntak av den avgjørende mot Slovenia torsdag kveld.

- Da var jeg på Nobel-konserten, men fikk løpende oppdateringer på SMS fra Norges kamp og oppgjøret mellom Ungarn og Ukraina etterpå.

- Det har vært litt av hvert. Mer er det ikke å si om det.

Håndballforbundet mottar 2,3 millioner kroner årlig fra Olympiatoppen.

- Skrur dere igjen pengekrana til Håndballforbundet om de ikke kvalifiserer seg til OL?

- Normalt sett er ikke 6. plass i VM bra nok til å få stipend, men det er flere hensyn å ta. Slår vi Spania, slipper vi å ta stilling til det spørsmålet, sier Stensbøl.

SPORT PÅ TV

Håndball-VM

Norge- Spania

I dag TV2 klokka 13.30

HÅPER PÅ KAPTEINEN: Det norske støtteapparatet jobber hardt for å få kaptein Gro Hammerseng klar til skjebnekampen i dag etter at hun skadet ryggen. - Dagens kamp er den viktigste for Norge i VM, sier Bjørge Stensbøl.